DELICIOUS ROE PIZZA

HVIT PIZZA MED ØRRETROGN OG DILL

Tenk at jeg helt glemte å dele denne oppskriften med dere i sommer selv om vi har laget den så mange mange ganger etterpå også! Fantastisk pizza med smaksrik svensk favorittost, perlende ørretrogn og et raust dryss av frisk dill. Kanskje ikke et helt vanlig valg av pizzatopping, men jeg lover at dette er en deilig smaksbombe!

Lyst å prøve denne, så trenger du:

2 ferdige pizzadeiger (vi kjøper nemlig deigemner hos en lokal, fantastisk pizzarestaurant når vi ikke lager selv ;)  )

Hvit pizzasaus:

2 ½ dl Crème Fraiche

2 dl finrevet Västerbottenost

3 ss olivenolje

En klype salt

Ca. 1 ts nykvernet pepper

Topping:

Ca. 100 g ørretrogn (gjerne mer! ;) )

½ finhakket rødløk

Ca. 1 dl Crème Fraiche

1 dl finrevet Västerbottenost

1 raus håndfull frisk dill

Nykvernet pepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på høyeste temperatur og la stekeplaten stå i slik at den blir veldig varm!

Tips! Få et stålverksted til å lage en 6 mm tykk stålplate som passer i stekovnen din. Sett stålplaten høyt i ovnen og sett på høyest mulige temperatur (300 grader). Skyv pizzabunnen inn på den glovarme stålplaten med en pizzaspade og stek noen få minutter. Jeg lover deg perfekt italiensk pizza med en slik stålplate da den blir VELDIG varm. Vi er strålende fornøyd med vår stålplate!

Rør sammen ingrediensene til pizzasausen til en krem.

Kjevle ut deigemnene til tynne pizzabunner og bre deretter ostekremen jevn ut på begge.

Stek bunnene i glovarm ovn  (gjerne også med grillelementene på ) i ca. 5 minutter.

Ta ut pizzaen fra ovnen når kantene har hevet godt og er gyllenbrune (litt godt stekt)

Topp med små klikker av Crème Fraiche, ørretrogn, rødløk og dill. Dryss over ekstra Västerbottensost og litt nykvernet sort pepper!

Oppskrift/ Foto / Styling: © Therese Knutsen

Perfekt minglemat sammen med et glass bobler! ;)

ENJOY!

Therese

0

CHRISTMAS SPICED APPLE GRANITA

FRISK EPLEGLØGG-granité

Eplegløgg har vært fast tradisjon i desember hos oss i mange år, og den blir servert både varm og kald. (Mest varm selvfølgelig ;) )

Første helgen i desember var vi på fantastiske Storfjord hotell på julebord for to ;) Hotellet er en perle, og ligger kun 25 minutter fra hjembyen vår, og fikk servert julekrydret epleslush som venterett etter julemiddagen. Fantastisk friskt og godt! Ble superinspirert til å lage dette selv med min egen eplegløgg i julen. Oppskrift HER!

Så, jeg dro rett hjem og laget Eplegløgg, avkjølte en del satte i fryseren. For at det skal bli granité må du røre i gløggen i fryseren ca. hver halvtime til den er blitt som slush i konsistens. Når den er ferdig vil den holde konsistensen i fryseren og kan brukes som venterett, eller for eksempel som base i en julecocktail :-) Testet dette i helgen og det ble superbra!

Tips! Ha et par spiseskjeer gløgg-granité i et cocktailglass og fyll opp med tørr musserende vin! Perfekt velkomst i julesammenkomster!

Server eplegløgg- granité alene, eller slik vi fikk den servert på Storfjord hotell, med hjemmelaget pepperkake og litt revet Kraftkar! Så friskt mellom julemiddagen og desserten!

Gløggoppskrift/ Styling / Foto: © Therese Knutsen

Tips! Skjær et eple i skiver og stikk ut et snøfnugg eller en annen form med en pepperkakeform og bruk som dekor.

Therese

0