CREAMY MUSCHROOM SOUP

KREMET SOPPSUPPE MED PARMESANKREM OG HINT AV TRØFFEL

«Dette var skikkelig godt mamma!!»

Gode tilbakemeldinger fra minsten på 16 når han fikk servert denne suppen til middag i dag :-D Han våget til og med å helle på noen dråper trøffelolje i dag, og han synes det gav suppen ekstra god smak! Helt enig der! ;)

Vil du kose deg med denne deilige suppen du også, så trenger du:

1-2 ss ekte smør

500g aromasopp

5 sjalottløk

1 stort fedd hvitløk

6 dl vann med 2 ss økologisk kyllingfond

2 dl hvitvin

1 dl fløte

Ca. 2 ss hakket frisk timian

Salt og pepper

2ss ferskpresset sitronsaft 

Slik gjør du:

Surr hakket løk og hvitløk i godt smør på middels varme til løken er myk og blank.

Del soppene i biter, og stek de gylne. (Skjær to/tre av soppene i skiver, og vent med å steke disse)

Bland stekt løk og stekt sopp i en kasserolle, og ha i sitronsaft, hvitvin og hakket timian. La dette koke til nesten all væsken er fordampet.

Hell i den utblandede kyllingfonden og la suppen småkoke i ca.20 minutter.

Bruk en stavmikser til å jevne suppen og tilsett deretter fløten. Gi suppen ett nytt oppkok.

Smak til suppen med salt og pepper, og litt mer frist timian før servering.

Stek de siste soppskivene i godt smør, og krydre med salt og pepper.

Sett en ekstra spiss på suppen med godt tilbehør.

Parmesankrem:

2 ss rømme

1 dl revet parmesan

Rør sammen og legg et par spiseskjeer krem i skålen med varm suppe.

Sprøstekt fenalår :

Sprøstek 4-5 skiver fenalår i en tørr stekepanne

Grovhakk de sprøstekte fenalårskivene, og strø over suppen.

Topp det hele med soppskiver, noen dråper trøffelolje, litt ekstra revet parmesan og frisk timian.

Oppskrift/ Styling og foto:  © Therese Knutsen

Server gjerne ristet grovbrød til suppen. Mmmm!

Enjoy!

Therese

No Comments

Post a Comment