TRUFFLE AND CHANTERELLE BRUSCHETTA

TRØFFEL- OG KANTARELLBRUSCHETTA

IMG_8897red

Deilige smaker av…, høst, Piemonte, Italia, og av herlige reiseminner med gode venner! Med andre ord, perfekt helgemat nå i september :-)

Jeg drømmer om å reise tilbake til Piemonte snart, og har rett og slett samlet alle de gode smakene fra turen dit for et par år siden, på en lun bruschetta. Vi var der i trøffelsesongen i oktober, og duften av den hvite trøffelen sender meg rett tilbake til sjarmerende små vingårder, fantastiske matopplevelser utenfor turistområdene, og masse god vin i Alba, Asti, La Morra, og Barolo!  Vi bodde i Italias minste by, Moncalvo, på en liten familieeid vingård med kun 16 rom,  Litt fra turen dit, HER og HER

Men, tilbake til oppskriften. Om du vil prøve denne smaksbomben, så trenger du:

Godt brød, helst steinovnsbakt landbød eller lignende.

God olivenolje

Hvit trøffelolje

Hvitløk

Kantareller, eller annen sopp.

Fløte

Frisk timian

Bresaola eller Parmaskinke

Parmesan

Salt og pepper

IMG_8871okRETT

Vi spiser 2 stk. bruschetta hver i vår familie…lett! ;)

Bland olivenolje, med litt hvit trøffelolje. (Trøffelolje smaker MYE, så prøv deg frem ;) )

Pensle brødskivene på begge sider med oljen.

Rens soppen, og stek den i godt smør. Krydre med frisk timian, salt og pepper. Hell over litt fløte til slutt, og la småputre et par minutter.

Stek, eller grill brødet et par minutter på hver side. Del en hvitløk i to, og gni hvitløksfeddet på det varme brødet.

Fordel soppblandingen på brødet, og topp det hele med bresaola eller parmaskinke, ferskrevet parmesan, og frisk timian.

Fantastisk på en regntung lørdagskveld, jeg lover! :-)

OG SÅ…, EN BONUS! :-)

IMG_8932RED22

Jeg lager alltid to varianter når vi skal ha bruschetta :-D Rett og slett fordi det er så godt!

Bakte tomater, aioli, parmaskinke og frisk basilikum…, Mmmm!

Vil du smake denne varianten også, trenger du:

Små tomater

Olivenolje

Maldonsalt

Hellmann`s majones

Hvitløk

Sitron

Parmaskinke

Frisk basilikum

Pinjekjerner

Og så enkelt lager du denne herligheten:

Start med aioli. Jeg «jukser» litt, og lager den på Hellmann`s majones. Bland 3 ss majones, 1 fedd finhakket hvitløk, og en skvis sitron. Sett dette i kjøleskap til det andre er ferdig.

Ringle olivenolje i en ildfast form, og legg i tomatene som du har delt i to først.

Litt mer olje over tomatene, og så litt finhakket basilikum og maldonsalt over.

Sett formen midt i ovnen i ca 7-8 minutter på 200 grader.

Rist pinjekjernene til de er gylne.

Stek brødet på samme måte som i oppskriften over. Her kan du droppe å tilsette trøffeloljen om du vil (men det dropper IKKE jeg ;) )

Bre aioli på det varme brødet, og topp det hele med de bakte tomatene, frisk basilikum, parmaskinken, pinjekjerner og parmesan.

ENJOY!

IMG_8895red_edited-1// Recipe/ Images: Therese Knutsen //

//Favorite fall Food on a rainy autumn Saturday! Dreaming of visitng Piemonte again soon! The truffle season is coming up in October, and I wish I could be there again, to indulge! The fantastic Food, the atmosphere, and the amazing wines…Mmmm! Well until then, I have collected all the tastes of Piemonte,Italy, in a recipe. (or actually two ;-) ) Try my bruschettas, and you will have a lovely taste of Piemonte, I promisse! //

Enjoy!

 Therese

No Comments

Post a Comment