HAPPY NEW YEAR…,

…GODT NYTT ÅR!

I dag har jeg brukt mesteparten av dagen på kjøkkenet, og ved spisebordet :-) Morgendagens borddekking er klar, og jeg har testet ut både desserten, og pestosnurrene som vil bli servert når gjestene kommer.

Tips! Bland serviser når du dekker bordet. Her har jeg mixet mitt hvite blanke porselensservise, med sorte matte tretallerkener.

Forretten blir pestosnurrer laget av butterdeig og hjemmelaget basilikumpesto. Til disse serverer jeg en liten stjerneskål med parmesankrem til hver kuvert. Pestosnurrene er veldig enkle å lage.

Du trenger:

2 pakker frossen butterdeig a 425g

Hjemmelaget pesto

1 egg

Sesamfrø

Slik gjør du:

Tin butterdeigplatene (gjerne i kjøleskap natten over)

Lag pesto av 1 potte basilikum eller en pose ruccolablader. Finn pesto-oppskriften min HER

Kjevle ut platene fra den ene pakken med butterdeig på et bakepapir.

Bre pesto på hele butterdeigflaten. Kjevle ut den andre pakken på et annet bakepapir og løft den deretter over den første deigen slik at den dekkes. Trekk av øverste bakepapiret.

Kutt leiven i ca. 2cm brede strimler. Tvinn de deretter før de pensles med sammenpisket egg. Strø over sesamfrø, og stek i 20-25 minutter.

Rett før servering tar jeg på litt ekstra pesto, og litt maldonsalt på pinnene.

Parmesankremen er superenkel, og den lager du slik:

Like deler pisket fløte, og Creme Fraiche blandes. Smak til med finrevet parmesan, salt og pepper, samt en skvis sitronsaft.

Tips! Ønsker du en enda raskere måte å lage pestopinnene på, så kan du bruke ferdig pesto på glass, men den hjemmelagde er virkelig verdt å bruke 10 minutter på å lage ;)

Når gjestene kommer blir det bobler i stettglassene, og mine nye fantastiske krystallglass får være både dekor og vannglass på bordet.

Som flere ganger tidligere er stjernene hovedtema på nyttårsbordet. :-) Små gullstjerner, og pynten på serviettene er akkurat passe dekor synes jeg. I tillegg skaper jo de levende lysene alltid fin stemning på bordet..

Linserviettene har denne gangen fått en liten grankvist, og en juletrepynt i gull som dekor.

Tips! Linserviettene fant jeg hos Kremmerhuset rett før jul. De er helt kritthvite, og veldig myke. Kun 39,- pr. stykk. Ett kupp spør du meg!

Dekket bord, fyr i peisen, og et funklende juletre i bakgrunnen. Alt er klart til nyttårsfest med gode venner! :-)

Desserten i år er en av mine absolutte favoritter! Oppskriften kommer litt senere i kveld, men jeg lover at du rekker å få den ferdig til i morgen likevel ;-)

Er dere også i gang med forberedelsene til nyttårsfeiring?

Stay tuned for oppskrift på nyttårsdesserten…

Therese

5 Comments
  • Charlotte

    22. januar 2016 at 19:51 Svar

    Du er så flink, jeg blir virkelig inspirert av deg! Forresten hvor er den svarte med gull på pute fra..? :)

    • Therese Knutsen

      22. januar 2016 at 20:24 Svar

      Så hyggelig å høre Charlotte :-) Blir såååå glad!
      Putetrekket fant jeg hos Princess før jul.

      Ha en strålende helg :-)
      Klem Therese

  • Anonym

    28. februar 2016 at 09:46 Svar

    Hei :)
    Hvor er gullbestikket ditt fra??

    • Anonym

      28. februar 2016 at 09:49 Svar

      Hei,
      Gullbestikket er fra Zara Home. :)
      Therese

  • Pingback:Therese Knutsen | DELICIOUS DINNER IN 30 MINUTES!!

    26. desember 2017 at 09:16 Svar

Post a Comment