HOMEMADE GINGERBREAD COOKIES

MAMMAS FANTASTISKE PEPPERKAKEOPPSKRIFT

Eplegløggen min finner du HER! Perfekt tilbehør til pepperkaker!

Om jeg skulle velge kun EN julekake, da er det ingen tvil om at det måtte bli hjemmelagde pepperkaker! :-)

Mammas oppskrift!!!

Ikke den enkleste deigen å bake ut kanskje, men virkelig verdt det. Deigen må ikke bli for varm nemlig, for da er det vanskelig å bake med den. (Noe vi merket ekstra godt i går da vi bakte pepperkaker her i Sydney i 29 varmegrader og høy luftfuktighet ;)  ) Uansett… julestemningen treffer meg alltid når jeg står og rører i gryten som dufter deilig av meierismør og julekrydder. Da er det jul på ordentlig :-) Vi pleier å vente med pepperkakebaksten til midt i desember, slik at det blir litt ekstra stas med disse kakene. (samt at det da er en viss mulighet for at det er noen igjen i boksen på julaften ;) )

Flere av de som titter innom meg på instagram har spurt etter oppskriften på mammas pepperkaker, så her kommer den:

Du trenger:

2 dl lys sirup

300 g sukker

300 g meierismør

2 dl fløte

1,5 ts malt nellik

1,5 ts malt ingefær

1,5 ts pepper

5 ts kanel

2 ts bakepulver

800 g hvetemel

OBS! Deigen må lages dagen før den skal bakes ut!

Slik gjør du:

Smelt sirup, sukker og meierismør i en gryte (jeg bruker jerngryte) over svak varme.

Rør til sukkerkrystallene er borte, og rør deretter i fløten. Trekk deretter gryten bort fra varmen.

Bland krydder, bakepulver og mel. Sikt blandingen i sirupsblandingen, og rør sammen deigen. (Den er ganske flytende).

Legg et bakepapir i en bolle, og hell deigen i bollen. Dryss over mel, og sett deigen til avkjøling i kjøleskap til neste dag.

Sett ovnen på 175 grader.

 Del opp deigen, og la deigemnene ligge i kjøleskapet helt frem til kjevling. Arbeid raskt med utbakingen. Kjevle deigen tynt, og stans ut kakene.

Stekes i ca. 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist og pynt med melis (og nonstop).

Oppbevar kakene i tett boks.

Oppskrift: mamma / Styling og foto: Therese Knutsen

Tips! Bruk en eggehvite og litt sitron til å blande melisglasuren i stedet for vann. Glasuren blir da hvitere og hardere. 

Kos dere med julebaksten og kjenn på julestemningen! :-)

Therese

No Comments

Post a Comment