LEMON CURD SUCCESS

FRISK FESTKAKE MED SITRONKREM

FullSizeRender3

Denne kaken diktet jeg opp til min kjære svigermors 70 års dag i April, og jeg laget den også til konfirmasjonen nå i helgen. Stor suksess begge gangene, og mange har ønsket oppskriften, så den skal jeg selvfølgelig dele med dere :-)

Kaken er frisk og syrlig, med deilig crunch fra nøtter og sjokolade. Perfekt på 17 mai tenker jeg ;) Da kan man jo gjemme lemoncurden helt under kremen, og så pynte kremtoppen med røde og blå bær! Mmm!

Lemoncurden bør helst lages senest dagen før den skal brukes, og nøttebunnen kan godt lages flere dager i forveien og fryses. Da er det jo bare monteringen som gjenstår på 17 mai da… Helt topp! ;-)

Untitled - 1

Slik gjør du:

Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en matallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring til den blir tykk og kremet. Trekk kjelen fra platen og rør inn smøret i terninger.

Hell kremen på et rent glass (Rent glass settes i ovnen på 100 grader mens du lager kremen. Lokket kokes.)

Sett kremen i kjøleskapet når glasset har blitt helt avkjølt på kjøkkenbenken. Her kan glasset stå i flere uker.

………..

NØTTEBUNN:

4 eggehviter

150 g melis

100 g mandler grovhakkede

50 g valnøtter grovhakkede

50 g 70 % sjokolade grovhakket

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 Stivpisk eggehvitene. Ha i melis og pisk inn melis. Vend inn nøtter og sjokolade.

Hell røren i smurt kakeform (24cm) med bakepapir i bunnen, Stekes i ca. 45 minutter.

Ved servering: Smør lemoncurd på toppen av nøttebunnen. Pisk 3 dl fløte til krem, og dekk toppen med den. Strø over hakket sjokolade.

………..

Enjoy!

No Comments

Post a Comment