SUPER FRESH CAULIFLOWER AND SCAMPI SALAD

FRISK BLOMKÅLSALAT MED CHILIMARINERTE SCAMPI

3 ganger til middag på EN uke!! Det må da være et bra skussmål til denne fantastiske salaten…? :-) Dette er byggeklosser for kroppen på sitt aller beste! Ferdig på 30 minutter. Jeg lover! :-)

Du trenger til 3 personer:

Til salaten:

1 blomkålhode

2 grønne syrlige epler

3 sjalottløk

1 stor perfekt moden avocado ;)

100 g cashewnøtter

Ca. 500 g rå store scampi

1 stor neve fersk mynte, grovhakket (Jeg handler alltid mynte i bunter i Asia-butikken. Så mye mer smak! )

Scampi-marinade:

2-3 ss saltredusert soyasaus

1-2 fedd hvitløk finhakket

1 ss akasiehonning

1 ss chiliflakes

En klype salt og pepper

1-2 ss olivenolje

Saften av en halv lime

Dressing:

2 ss grov sennep ( jeg digger denne)

2 ss akasiehonning

0,5  dl ( 5ml) olivenolje

0,5 dl (5ml)  vann

Juice og zest av 1 stor lime

0,5  lime i båter til servering

En klype salt og pepper

Slik gjør du:

Start med å blande sammen ingrediensene til scampi-marinaden, og hell den i en brødpose.

Tilsett rensede rå scampi, og la dette marinere i mens du lager resten (kan også marineres i et par timer i kjøleskap for ekstra smak)

Rist cashewnøttene gylne i en tørr stekepanne. Tilsett litt honning, chiliflakes, samt litt salt og pepper og vend nøttene i blandingen på middels varme noen minutter. Sett til side.

Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle, og rør sammen.

Del blomkål i buketter og kjør i en foodprosessor til det ligner på ris (kun 10-20 sekunder) Bruk rivjern om du ikke har maskin.

Skjær eplene i løvtynne skiver (Jeg bruker mandolin)

Skjær sjalottløkene i løvtynne strimler.

Kutt fruktkjøttet av avokadoen i skiver og deretter i mindre biter.

Bland alle salatingrediensene i en bolle, hell i mesteparten av dressingen, og bland godt!

Stek eller grill scampi på middels/høy varme et par minutter på hver side, til de blir rosa og gjennomstekt.

Server salaten straks i et stort serveringsfat toppet med nygrillede scampi og krydrede cashewnøtter.

Sett en skål med resten av dressingen samt limebåter på bordet for ekstra påfyll .

// Oppskrift, styling, foto:  © Therese Knutsen //


Helt magisk! 

Vær så snill å prøv denne! :-)

Sunn, smakfull, og superfresh både som lunch og middagsrett! Passer også helt supert som vegetarrett uten scampi.

ENJOY!

Therese

No Comments

Post a Comment