CINNAMON BUNS

FANTASTISKE KANELBOLLER

Sterkt inspirert av #boschbakingday i København forrige uke, hvor vårt norske blogglag vant kanelbollekonkurransen! :-)) Det bare måtte bakes mer her hjemme i helgen :-)

Bollene ble som alltid, supergode!. Samme gamle oppskrift, men denne gangen med en liten ekstra touch. Konditor Nikolaos Strangas tipset oss om å bruke litt marsipan i fyllet nemlig ;)

Flere som ønsket oppskrift, så her kommer den:

950 g. hvetemel

5 dl lunken melk (ca. 37 C )

40 g. gjær

120 g. sukker

1 ts. kardemomme

1/4 ts salt

1 egg ( romtemperert)

150 g. meierismør i terninger (romtemperert)

FYLL:

125 g. meierismør

3-4 ts kanel

6-7 ss lyst muscovadosukker

ca.50 g marsipan

Ha alle ingrediensene i en bakebolle, utenom smøret. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 10-12 minutter. Tilsett smøret, og elt i 6-7 minutter til. Dekk bollen med plast, og hev deigen på et lunt sted i ca. 1 time.

Bland alle ingrediensene til fyllet.

Del deigen i to, kjevl ut et rektangel på ca. 30x60cm. Bre fyllet utover deigen. Brett deigen inn mot midten fra begge sider, og deretter dobbel. Kjevl ut rektangelet på nytt, og gjenta prosessen. Skjær rektangelet i ca. 2 cm brede strimler. Tvinn strimlen og knyt en knute:-) (Plasser endene under bollen.)

PS! Jeg elsker nøtter, så den andre leiven fikk grovhakkede nøtter på toppen av fyllet. Noen boller fikk valnøtter og andre fikk pistasjnøtter. Bare å bruke de nøttene man liker best!

Etterhev bollene i ca. 40 minutter, og stek på 225 C i ca. 12 minutter.

Det er lite som slår duften av nystekte kanelboller og kaffe, ikke sant?

Recipe/Styling/Photo: Therese Knutsen

Enjoy!

// I made some delicious cinnamon buns this weekend! Added a hint of marzipan in the filling, and even some chopped nuts.., mmm! //

Therese

No Comments

Post a Comment