FROM PEA TO SUGAR PEA…

…A GREEN LITTLE PROJECT
 
Et lite prosjekt har blitt stor suksess denne våren og sommeren ;-)
– ERTENE –
 
En neve tørre erter fra kjøkkenskuffen ble dyttet ned i små potter en dag i april. Et par uker senere strakk spirene seg mot solen i vinduskarmen.
I starten på mai fikk erteskuddene større plass i en potte ute på terrassen.
De små dekorative skuddene ble flittig brukt på kjøkkenet. Smakte som saftige sprø erteskolmer 

I juni var erteplanten blitt en halv meter høy og hadde nydelige hvite blomster.

Toppskuddene ble fortsatt brukt som dekor og smak i matlagingen ;)

Og så i midten av juli var hele planten full av deilige sprø erteskolmer.
Naturen er fantastisk! Smakfull og dekorativ!
// Images: Therese Knutsen. Camera and Iphone pictures //
Og inni skolmen…nye erter!


Ha en fin dag!

A small project has been a great success these last few monthes. A handfull of dry peas from the pantry in april becomes decorative crisp and tasty pea sprouts in may, pretty white flowers in june, and then in july…lovely sugar peas:-) I will definately do this again next year!
 
Have a nice day!
 
Therese
0

SWEET MEMORY…

RABARBRADESSERT

Rabarbra smaker sol og sommer… gode barndomsminner dyppet i sukker ;-)
Denne desserten har blitt en selvfølge hos oss i rabarbrasesongen. Perfekt blanding av surt og søtt!
Slik gjør du:
Rens rabarbra og kutt i terninger. Bland mel, sukker og rabarbra i en bolle. Sett til side.
Bland det tørre, smuldre i smør. Tilsett de hakkede nøttene.
Fordel rabarbra i en paiform. Fordel smør og nøtteblandingen over som et lokk.
Stek på nederste rille ved 200 grader i 40 minutter.
Serveres med deilig vaniljeis.
( Jeg synes yoghurtisen er best, for den er frisk og ikke så søt ;)  )
 
// Images: Therese Knutsen //
Deilig St. Hans dessert, eller rett og slett fint følge til kaffen på en torsdag ;-)
Snart helg igjen! Ha en fin torsdag :)
Rhubarb is so yummy and brings back so many summer memories. :)
A mix of  sour rhubarb and crunchy valnuts,brown sugar and cinnamon… heaven on a thursday!
(Try pressing the Translate button on the right to understand the recipe ;)  )
Have a great Thursday, the weekend is just around the corner :)
Therese
 
1