SPACIOUS LIVING AREA

STORFAVORITT I HUSET VÅRT ER ALLROMMET!

Det rommet jeg kommer til å savne mest når vi nå flytter ut av huset vårt og søker nye eventyr i hovedstaden igjen er det store allrommet! God takhøyde, plass til mange i ulike sitteområder, takvinduer som gir fantastisk lysinnslipp, mengder med plassbygd oppbevaring, og den store deilige peisen som kan nytes fra alle de ulike sonene i dette 80m2 store rommet.

Å ha plass til å sette sittemøblene midt i rommet er så bra for romfølelsen og dynamikken i rommet!

Vi har vært superfornøyd med valget vi tok med å fore ut den sorte veggen slik at vi kunne felle in tv`n Den smelter rett og slett inn i veggen og det er helt topp da tv ikke akkurat er et smykke i rommet ;)  Plassbygd oppbevaringsmøbel langs hele veggen gir i tillegg mulighet til å kamuflere tv`n ytterligere med å plassere bilder og dekorelementer rundt.

Et ønske vi har hatt på listen og som ble tegnet opp allerede når vi startet renoveringen av huset var en glassvegg (New York style vinduer)  med integrerte glassdører mellom tv-avdelingen og resten av rommet. En måte å dele rommet ytterligere inn i soner uten å miste romfølelsen, samt dempe støy fra tv området! Så langt kom vi aldri dessverre ;)

En favoritt i huset er peisen med stor innsats og glass på tre sider. Det blir fort litt vel varmt i rommet med så stort brennkammer, men det er det verdt! Å male den sort var et selvsagt valg da jeg synes flammene kommer ekstra godt frem med mørk omramming! :-)

Peisen er godt synlig både fra kjøkkenet ved det 3 meter lange spisebordet, og fra sittegruppene i stuen! Under vinduene har vi plassert 3,6 meter med kjøkkenskap som gir mye ekstra oppbevaring her!

Å ha et stort kjøkken med plass til at hele familien kan kokkelere sammen er luksus! Her har vi store arbeidsflater. Kjøkkenøyen er 2,4 meter lang og har skap og skuffer på begge sider. Å løfte taket (som var flatt her) ble helt magisk bra for romfølelsen. Og det er noe helt spesielt med overlys fra takvinduer i et rom! :-)

Vinuet som tidligere hadde mørke blyglass har blitt en perfekt plass for avkobling etter at vi fjernet blyglassrutene og bygget en sittebenk av kjøkkenskap her!

Design/ Styling av hele boligen/og foto 2,6 og 7: © Therese Knutsen.  Foto 1,3,4,5, og 8: M2 Foto (Meglerfotograf)

Skulle gjerne hatt med oss hele dette store allrommet videre til Oslo, men vi gleder oss til å finne en ny spennende bolig som vi kan sette vårt preg på og som vi vil trives like godt i :-)

 

Therese

0

ITALIAN APPLE CAKE

ITALIENSK EPLEKAKE MED RICOTTA OG SITRON

Venneturen til Piemonte i Italia måtte vi dessverre utsette, men da tar vi Italia inn her hjemme så lenge og lager mat som gjør ventetiden litt kortere :-)

Denne eplekaken satte punktum for innhøstingen av egne epler i år. Syrlige norske epler passer aller best til denne kaken som også er full av deilig kremet ricottaost og ristede pinjekjerner.

Vil du også prøve denne fyldige og friske kaken, da trenger du (til en Ø 20cm kakeform) :

3-4 syrlige epler (gjerne norske)

2 egg

125 g meierismør (romtemperert)

125 g mykt brunt sukker

200 g Ricottaost

1 ts vaniljeekstrakt

1 klype salt

Revet skall av 2 store økologiske sitroner

2-3 ss ferskpresset sitronjuice

200 g hvetemel

2,5 ts bakepulver

2 ss melk

ca. 50 g rå pinjekjerner

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader:

Ha bakepapir i bunnen av en 20-21 cm rund kakeform og smør kantene.

Pisk smør og sukker til lys krem med en mikser. Tilsett eggene ett og ett og pisk til massen er lys og luftig.

Tilsett ricotta, vaniljeekstrakt, salt, revet sitronskall, sitronsaft og mel og rør varsomt inn med en slikkepott til alt er godt blandet.

Rør inn melken, skrell og kutt eplene i terninger før de vendes inn i røren.

Hell røren i kakeformen og strø rå pinjekjerner på toppen..

Stek kaken i ca. 45 minutter. (Blir toppen for godt stekt, legg et bakepapir på toppen de siste 10 minuttene.)

Avkjøl kaken noe, dryss på melis og server den lun med ekstra pinjekjerner og en god kopp te/kaffe.

Oppskrift/Styling/Foto: © Therese Knutsen

Enjoy!

Therese

 

0