FRISØRSALONG

SKREDDERSØM TIL FINGERSPISSENE

Navnet «IKI» er japansk, og betyr «pust», og nettopp dette var toneangivende for salongens visjon. Et pust i bakken…, en pause i hverdagen med fokus på avslapping og velvære.

Med dette som utgangspunkt, og med et langt og smalt korridorpreget lokale på 80 m2, tegnet jeg alt av innredning spesielt til salongen. Her måtte alt ha sin plass! Bortsett fra stolene er alt skreddersydd etter behov. Alt er produsert på stedet, og speilene er tegnet og produsert av meg og min mann. Prosjektet utartet seg faktisk til å involvere flere i min familie også… De store bildene som dekorerer veggene er nemlig fotografert av min lillesøster, og modellen er min datter.

Skapene er felt inn i veggen og bordbena er laget av balustre som vanligvis brukes på rekkverk ute. Disse er hule i midten, og passet derfor perfekt når det skulle trekkes strømledninger til stikkontakter i sargen på bordet.

Fargevalget er gjennomgående rent og hvitt med detaljer i varme kobbertoner. Marmor på bordene og håndlagde krystallyspærer gir salongen en touch av glamour. Det samme gjør de lysende speilene, som ingen andre har maken til.

For å unngå å miste romfølelsen, men samtidig skape skjerming for de som sitter i vaskeavdelingen, er det montert en gardin av metallmesh som slipper inn lys, men også deler salongen i soner.

Veggen bak resepsjonen fungerer som romdeler, garderobe og til oppbevaring av klippestoler. I et smalt lokale er det lurt at alt har sin spesielle plass slik at rommet ikke fylles opp og virker trangt. Mønsteret på veggen her er laget av møbelnagler i kobber. Tusenvis av kobbernagler…., som eierne selv har banket på plass etter mine mønstertegninger. Dette skaper en fin 3D effekt på veggen.

Detaljer i kobber er gjennomgående i salongen. Helt vanlige kobberrør fra rørleggeren er brukt til oppheng av bildene på veggen, dekor på speilene, og til å henge håndklær på i vaskesonen.