SKJERMET UTEROM

FARGERIKE PRIVATE SONER I TETTBYGD NABOLAG

I et eldre nabolag har kunden bygget på eksisterende bolig og skapt et moderne og stilrent uttrykk.

Dette ønsket de å videreføre til uteområdet rundt huset også. Med en flat tomt og nabobebyggelse tett på, var det viktig å skjule naboenes slitte garasjevegger og støttemurer, samt å skape et hyggelig uterom med ulike soner. Plass til lek, odling av grønnsaker, spiseplass med pergola, og en hyggelig loungegruppe under eksisterende overbygg stod på ønskelisten.

Mot naboens slitte garasjevegger i hjørnet av tomten er det foreslått en ny vegg i en dyp rødfarge. Et speil på denne veggen reflekterer lys og planter, samtidig som den skaper ekstra dybdeeffekt. Planter og effektbelysning gjør dette området til et fint fokuspunkt både fra spiseområdet og loungeområdet.

Trampolinen er flyttet ut av syne, og barna har fått et stort fint lekeområde for seg selv i hagen.

Den store murveggen mot den ene naboen males mørk og kles med dekorative spiler i tre for å myke opp uttrykket. Treverket behandles på samme måte som terrassene, for å skape helhet.

Mot muren er det foreslått en morsom husformet odlingskasseløsning til dyrking av urter og grønnsaker.

Det eksisterende overbygget blir mer spennende og hyggelig med plantekasser, gasspeis, og ekstra sittemøbler.

En pergola med klatrende planter skjermer spiseområdet, og her kan det enkelt monteres seildukstak slik at området kan brukes også i lett sommerregn. Resten av tomten skjermes med levegger i ulike materialer. Både plantet som hekk og bygget i treverk.

Utekjøkken med oppbevaring og arbeidsbenk er hyggelig i sommersesongen. Skapene skjuler også gassflasken når grillen ikke er i bruk.