TRAPPEHAGE

FRA GRÅ BETONG TIL GRØNN OASE

Kunden ønsket å gjøre trappetrinnene fra terrassen ned til hage mer bruksvennlige og dekorative. Støpte plantekar og noe sitteplass stod på ønskelisten. De ønsket et minimalistisk og enkelt uttrykk, med grønne planter i stedet for fargerike blomster.

Plantekarene ble tegnet i ulike høyder, for å skape litt visuell variasjon. I tillegg tegnet jeg inn to «bokser» i treverk. Dette for å bryte linjene, samt følge opp retningen på det eksisterende grusbedet på terrassen. Treverket tar også opp igjen kledningen på hus og levegger. Dette skaper et helhetlig uttrykk.

En del av det nederste nivået fikk bli en fin sitteplass, hvor tre-boksen fungerer både som bord, oppbevaring og plantekar. Perfekt lekekrok for familiens barn også.

Treverk på sittedelen er mer behagelig å sitte på enn betong, og tettes det på undersiden fungerer det som lokk til praktisk oppbevaringsplass i betongkaret. Leker og redskaper får god plass her.

En dekorativ detalj er at tre-boksen på det øverste nivået har et overheng. Her har jeg felt inn en slisse med led-belysning som lyser fint opp sitteplassen og plantene i karet under. I tillegg er det fint å plassere spotbelysning i plantekarene, som vil lyse opp de vakre plantene på kveldstid, samt skape fine lys og skyggeeffekter.

Kunden ønsket ikke en blomsterhage, men heller ulike grønne vekster og prydgress. Forslaget ble derfor en spennende beplantning av grønne, flerårige vekster, som gir variasjon i bedet. Vekstene når god høyde hvert år, og vil dermed også skjerme mot innsyn i utesesongen.