PASTA IN CREAMY PROSECCO SAUCE

HØSTPASTA MED SOPP OG KREMET PROSECCOSAUS

Etter en uke med stort sett sammenhengende regnbyger her på vestlandet, har jeg så smått begynt å få høstvibber. Det tennes mengder med levende lys igjen på kveldene, og matrettene får mer fylde :-) Fløtesauser for eksempel….Mmmm!

I helgen ble to nye oppskrifter servert til familien, og alle var enige om at de burde deles med flere :-)

Skikkelig Comfort food! Finner ikke et godt norsk ord på det egentlig ;)…. Kosemat…?

Uansett, la oss starte med første del av måltidet, en deilig høstpasta med sesongens sopp og en himmelsk kremet saus med litt prosecco og masse frisk timian! Toppet med sprøstekt fenalår og revet parmesan.

Du trenger:

400 g fersk pasta (tagliatelle eller pappardelle)

Ca. 400g aromasopp (bland gjerne med ferske kantareller om du får tak i!)

Godt smør til steking

3-4 sjalottløk

2 fedd hvitløk

2 dl prosecco eller tørr hvitvin

1,5 dl vann

1/2 kjøttbuljongterning

1 dl matfløte

En skvis sitron

En håndfull frisk timian, grovhakket

1 dl revet parmesan + ekstra ved servering

5-6 skiver fenalår

Nykvernet pepper og en klype salt

Slik gjør du:

Hakk sjalottløken i småbiter. Smelt smør i en middels varm stekepanne, og surr løken myk.

Skjær soppen i skiver og finhakk hvitløken.

Stek soppen gyllen, ha deretter i hvitløken, og la alt surre i et par minutter til.

Tilsett vann, buljongterning og prosecco. La alt sammen koke til væsken er halvert.

Rør inn matfløte, sitronsaften, hakket timian, og revet parmesan.

La soppsausen putre noen minutter og smak til med nykvernet pepper og en klype salt.

I mens sausen putrer,  koker du pastaen etter anvisning, samt skjærer fenalårskivene i strimler og sprøsteker de i en tørr stekepanne på middels varme.

Server nykokt pasta med deilig kremet soppsaus, sprøstekt fenalår og et ekstra dryss timian og parmesan!

Tips! Er du like stor tilhenger av trøffel som meg, så tilsetter du selvfølgelig litt trøffelolje og trøffelsalt i sausen! Mmmmmmm!

Enjoy!

Therese

No Comments

Post a Comment