ADVENT LIGHTS

ADVENTSSTAKE MED PYNT FRA SKOGEN

Både i adventstiden og i julen er det stort sett naturmaterialer som blir hovedelementene når det pyntes her hos oss. I år ønsket jeg en stor adventsstake, i og med at spisebordet vårt er hele 3 meter langt. Synes generelt at få større elementer fungerer bedre enn mange små når jeg dekorerer. :-)

Fatet i betong fant jeg på Plantasjen, og er egentlig fat til en stor utekrukke. Etter noen strøk med matt svart spraylakk fikk det den rette fargen ;)

Jeg satte fire enkle svarte lysestaker fra HM Home på fatet før jeg dekket det med mose. Mosen vannes jevnlig slik at den holder seg grønn og frisk. Da er det selvfølgelig viktig at fatet har litt kant, for å unngå vannsøl ;) Mosen trekker også til seg det meste av vannet etter hvert som de store iskulene smelter. Slike iskuler har jeg laget i mange år, og brukt som vinterdekor ute, men jeg har også brukt de som borddekorasjon i julen inne. :-)

Tips! Lag fine iskuler i ulike størrelser ved å fylle vann i ballonger som fryses natten over. Hell litt kaldt vann på kulen når den skal brukes, da går ballongen lettere av.

Noen få kongler, og fine små anisstjerner er eneste pynt på mosen.

Styling/Foto: Therese Knutsen

Jeg ser for meg å ta frem iskulene fra fryseren hver søndag i desember for å gi adventsstaken litt ekstra vinterlig dekor når lysene skal tennes. En annen fin ting med denne «staken» er at både fatet og lysestakene kan brukes i andre sammenhenger hele året, både inne og ute.

Ha en koselig førjulstid alle sammen!

Nå er det klart for pepperkakebaking her. Favorittjulekaken!!!

Therese

No Comments

Post a Comment