APPLE CAKE WITH CARAMELIZED NUTS

SAFTIG OPP-NED EPLEKAKE MED KARAMELLISERTE NØTTER

Det er skikkelig luksus å kunne høste frukt og bær fra egen hage! :-) Min kjære kom inn med nyplukkede epler her om dagen i håp om at de skulle forvandles til hans favoritt……, nemlig eplekake! ;-)

Selvfølgelig skulle han få eplekake! Jeg laget derfor en ny eplekakeoppskrift som ble så godt mottatt at jeg selvfølgelig også deler den med flere :-)

Miksen av saftig eplekake og karamellisert nøtter er virkelig en vinner, og dette trenger du:

Til nøttetoppingen:

50 g akasiehonning

50 g mykt brunt sukker

4 ss smeltet meierismør

1 ts vaniljeekstrakt

1 ts kanel

½ ts flaksalt

200 g nøtter, grovhakkede (jeg brukte pekannøtter, mandler, og pistasjnøtter)

Slik gjør du:

Rist de grovhakkede nøttene på middels varme i 3-4 minutter til de er gylne.

I en bolle blandes de andre ingrediensene før de ristede nøttene vendes inn.

Kle bunnen av en 24 cm kakeform med bakepapir og smør kantene godt. Bre nøttetoppingen ut i bunnen av kakeformen og sett formen kaldt til kakerøren er klar.

Til røren trenger du:

4 egg

100 g mykt brunt sukker

1 ts vaniljeekstrakt

2 ss ferskpresset appelsinsaft

1 dl olje

2 dl hvetemel

2 ts bakepulver

½ ts salt

Eplene:

6 epler (ca. 400g)

2 ts kanel

3 ss mykt brunt sukker

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend inn vaniljeekstrakt og appelsinjuice.

Bland sammen det tørre i en bolle.

Sikt inn det tørre vekselsvis med oljen i eggedosisen.

Skrell eplene og kutt de i terninger. Vend eplene i kanel og sukker.

Hell halvparten av røren på toppen av nøtteblandingen i kakeformen.

Fordel deretter halvparten av eplene utover røren. Hell så over resten av røren og fordel andre halvdel av eplene på toppen.

Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter eller til en kakestikke kommer ren ut av kaken.

Avkjøl kaken litt i formen og vend den opp ned på et kakefat før servering.

Dryss gjerne melis på toppen av kaken når den er avkjølt men fortsatt lun.

Oppskrift/styling/foto: © Therese Knutsen

Server eplekaken med vaniljeis eller lettpisket krem.

Høstkos på sitt aller beste! 

Therese

No Comments

Post a Comment