AUTUMN PLANTING

HØSTVIBBER PÅ TERRASSEN

Høsten er så absolutt i luften her på vestlandet nå. Temperaturen synker, regnbygene (ja, det haglet faktisk i helgen) avløser hverandre, og man kan så vidt ane at plantene begynner å skifte til høstfarger her ute på terrassen.

Men,  innimellom bygene titter solen frem, og da er det bare å ta et sjal over skuldrene og sette seg ut med morgenkaffe`n. Luksus!

 I går var det faktisk opphold i et par timer, så det ble også mulighet for å få plantet noen høstplanter i en nyinnkjøpt potte :-)

Tips! Velg potter med fat under om det lar seg gjøre! Da kan potten plasseres på bord og benker både inne og ute, uten at det blir fukt og skitt under. Jeg setter i tillegg  knotter under fatet  slik at det kommer litt opp fra underlaget! 

Dagens fine høstplante var Hebe Topiaria  En av mange Hebe-varianter som finnes å få tak i nå. Heber er ofte tettvoksende med fint  bladverk i ulike grønne nyanser. De er vintergrønne og klarer seg fint hele året om det ikke blir altfor kaldt, de får godt drenert jord og nok vann ;-)

I den nye potten var det heldigvis hull i bunnen, slik at vann kan renne ut. Fatet under vil fange opp eventuelt overskuddsvann.

Tips! Jeg legger barkduk i potten, heller på ca. 10 cm med lecakuler, og deretter en ny bit barkduk på toppen. Dette for at jorden ikke skal forsvinne ned i lecakulene og hindre dreneringen i potten. Deretter fyller jeg opp med god jord før jeg setter plantene i.

Fortsatt grønt og frodig på terrassen, men man kan skimte nyanser av høstfarger på noen av plantene nå. Planting, et par kaffekopper og litt tid til å lese bok ute…, en perfekt søndag formiddag!

Strålende fornøyd med høstpotten min, og den tror jeg skal få plass ved inngangsdøren så fort vi blir ferdige med renoveringen der. Vi er snart i mål med det nå heldigvis!!! . Enn så lenge får den en plass inne tenker jeg, eller kanskje her ute på terrassen. Vi får se :-)

Styling/ Foto © Therese Knutsen

Tror det blir avgårde igjen i dag for å få tak i enda flere typer Hebe. Fikk litt blod på tann her nå! ;)

Ha en fin ny uke alle sammen!

Therese

No Comments

Post a Comment