NATURAL EASTER DECOR

PÅSKE I NATURMATERIALER

Hjemmepåske! Det blir den første på 25 år tror jeg. Vi er jo alltid på hytta på fjellet en times biltur hjemmefra. Skiturer, åpen peis, krim, og påskekos med familie og venner i hytteveggen er tradisjon. Men i år skal vi være sammen bare vi nærmeste 3 her hjemme. Eldstejenta er fortsatt i Sydney, og alt er generelt veldig rart denne Covid19-påsken. Men, vi skal kose oss med god mat, turer i nærområdet og masse påskekos! :-)

På hytta er det alltid innslag av gult når vi skal feire påske, men her hjemme blir det som alltid mer nedtonet i naturmaterialer og farger fra naturen. En bjørkegren fra hagen dekoreres med egg og fjær.  Ellers fyller jeg potter og glassvaser med hvite løkblomster.

Bjørkegrenen pleier jeg å ta inn noen dager i forveien og sette i vann slik at de fine badene begynner å spire. Herlig vårtegn!

Løkblomster og sjokoladeegg i en skål gir god påskestemning!

Hvit perleblomst (Muscari ) er en av mine favoritter til påske :-)

Fjær fra perlehøns har vakkert mønster! Jeg fester de enkelt på bjørkegrenen med brun blomstertråd.

Styling og foto: Therese Knutsen

3 egg dekket av fine fjær er alt som trengs i tillegg til noen fjær fra perlehøns. Fin påskestemning uten å bli masete.

Da er det bare å kose seg på kjøkkenet hele helgen! Jeg skal lage deilig påskemat, og selvfølgelig bake litt ;)

Godt mulig det blir noen nye oppskrifter her i påskeuken også!

Nyt dagene sammen!

GOD PÅSKE!

Therese

0

ORANGE MARINATED SALMON

APPELSINMARINERT LAKS MED SENNEPSSAUS OG SYLTET RØDLØK

«Jula varer helt til påske»  :-)

Helt siden førjulstiden i desember har appelsinmarinert laks vært en favoritt hos oss. Både som forrett til vennemiddag, som helgekos, og som kjapp hverdagsmat!

Og, nå til påske passer det jo ekstra godt med en touch av appelsin, ikke sant?

Oppskriften fant jeg hos favoritten Salma, Jeg har bare gjort noen små justeringer ;-)

Dette trenger du:

SYLTET RØDLØK:

2 rødløk i skiver

1 dl vann

1 ss sukker

1 dl eplesidereddik

½ ts hel sort pepper

Slik gjør du:

Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.

Hell rødløk på rene sterile glass og pass på at den er dekket med lake. skru på lokk og oppbevar i kjøleskap. Holdbar i minst to uker!

MARINERT LAKS:

Ca. 400g Salma laks (Mid loin eller Back loin)

1 ss salt

1 ss sukker

1 ts hvit pepper

1 appelsin (finrevet zest og ferkpresset juice)

En bunt frisk dill

Slik gjør du med laksen:

Bland sammen salt, sukker og hvitpepper. Fordel ½ blandingen på et fat og legg laksen over. Strø på resten. Ha over juice og finrevet skall fra appelsinen. Sett i kjøleskapet i ca.2-3 timer. Vend den etter halve tiden. Tørk av overflødig marinade og skjær laksen i tynne skiver før servering. Dryss over  grovhakket dill .

POTETER:

Kok små Morenepoteter med skallet på i saltet vann til de er møre. Avkjøl litt og server lune.

SENNEPSDRESSING:

3 ss Mager Kesam (Eller rømme)

1ss akasiehonning

½ ss god eplesidereddik (Jeg bruker DENNE )

1 god ss grov sennep (Jeg elsker DENNE )

Rør sammen alle ingrediensene og sett kjølig frem til servering.

Server laksen på godt flattbrød med poteter i skiver, syltet rødløk og litt sennepsdressing. Jeg toppet med friske erteskudd i og med at jeg alltid har plantet disse rundt påske. Se HER!

Styling og foto: © Therese Knutsen

Deilig påskemat! Enjoy!

Therese

0