SPRING SPROUTS

SPISELIGE VÅRTEGN

Beste vårtegnet er små spirer som strekker seg mot lyset! I mars hvert år bløtlegger jeg tørre erter over natten og planter de deretter i små og store potter her hjemme på kjøkkenet. Etter bare en liten uke i jorden er de allerede et par centimeter høye. I år har jeg også plantet små stiklinger fra urtepottene mine i håp om å være selvforsynt en stund fremover. Håper de vil trives!

Visste du at eggeskall gir næring til plantene? Perfekt!

Tenker at disse spirende eggeskallene blir hyggelig påskepynt om et par uker! Etterpå planter jeg de om i større potter og lar eggeskallet bli med videre som gjødsel til de små erteskuddene og urteplantene.

Det lille drivhuset mitt er nå fylt opp med slike nedbrytbare såpotter . Mange av erteskuddene som spirer nå skal spises når de blir 10-12 cm høye. Rundt påsketider tenker jeg. Deilige sprø skudd som smaker sukkerterer. De er også superdekorative i salater og som garnityr. HER!

TIPS! Fyll en større potte med jord og sett ned mange bløtlagte erter i den. Om et par uker har du en hel skog av skudd du kan spise.

Å plante erter i eggeskall, såpotter og i større potter er perfekt aktivitet å gjøre sammen med barn! Gir man erteskuddene god plass til å vokse samt noen pinner å klatre på vil man få en frodig erteplante som blomstrer i mai/juni. På sensommeren kan man høste egendyrkede erteskolmer :-)

Husk å lage et lite hull i bunnen av eggeskallene til drenering  før du planter i de. Skallet løser seg opp og gir næring til planten når du setter spiren i større potte.

En stikling fra basilikumplanten i vinduskarmen. Håper den blir en frodig urteplante til sommeren :-)

Styling og foto: © Therese Knutsen

Bare å hive seg rundt! Det gjør godt for både kropp og sjel å holde på med jord og spirende vekster!

Therese

No Comments

Post a Comment