INTERIOR DESIGN PROJECT, BLOND VIBES

INTERIØRPROSJEKT I LYSE NYANSER

Styrmoesvei LO

Kanskje ikke en god ide å gå tilbake til nittitallets blonde hårfarge ;-)), men blondt treverk i interiøret er noe jeg jobber med om dagen.

De fleste velger jo dette lyse treverket på gulvet, men det er jo så mange flere steder i boligen det kan brukes!

Viser dere i dag planer jeg har lagt for et nybygg, hvor nordiske farger sammen med det blondt treverk skal være et gjennomgående valg i boligen.

 Ikke bare på gulvet…, menogså på veggen :-)

Over ser dere planen for hovedsoverommet, hvor hele veggen bak sengen skal dekkes av hvitoljet eiketre i fiskebensmønster. Gulvet er i samme materialet, men her skal det brukes bred enstavs parkett. Veggene ellers i rommet blir i mørke og lyse gråtoner, for å skape dybde og ro.

Lys grå: LADY 9904 Skumring, Mørk grå: LADY 9913 Matrix

Untitled - 2RED

Inspirasjon!

Styrmoesvei DR

Enkel, stilren trapp skal ha trinn i lyst treverk, slik at det blir fin flyt fra gulvet og videre opp trappen.

Trappene Tokyo, og Vigo fra Escalia, er lekre, og jeg liker spesielt godt at glasset følger trinnene sømløst, og skaper et lett og svevende uttrykk.

Styrmoesvei SVART 7RED

Fargene i boligen holdes i nøytrale hvite, grå, og grågrønne nyanser, med innslag av dype gule og jordfargede detaljer som skaper varme i interiøret.

Styrmoesvei JO

I spisestuen har jeg tegnet en stor pusset peis med hjørneinnsats. Inspirert av hyllene på bildet over, tegnet jeg integrerte hyller ved siden av peisen. Tanken her er at den pussede overflaten, samt hyllene skal males i en dyp grågrønn farge. LADY 6325 Balanse . På den måten blir peisen også et fint fargeelement i rommet. Den grågrønne fargen er nydelig til blondt treverk, og den er tidløs og klassisk. Peisen MÅ jo ikke være betonggrå eller hvitpusset… ;-)

Styrmoesvei JA

Over ser dere hvordan jeg ønsker at peisen skal se ut. På motsatt vegg, ved spisebordet, tenker jeg et stort maleri av dyktige Nina, som plukker opp fargen på peisen.

I et interiør med lyse vegger og blonde tregulv, er det fint å bryte med noen mørkere elementer, for å skape dybde, og særpreg i rommene.

Untitled - 1REDInspirasjon!

Styrmoesvei FO

Kjøkkenet i denne boligen skal ha innredning i flere farger, samt innslag av blondt tre. Noen av skapene skal være rene hvite, mens andre blir lyse grå. Høyskapene derimot blir omrammet av lys eik, som skal tas igjen i benkeplaten på øyen. Resterende benker blir i hvit kompositt. På denne måten blir kjøkkenet mer levende, og farge og materialmiksen gir kjøkkenet karakter og personlighet. En fin detalj blir å bruke håndtak i lyst lær. Noe lignende disse. Skinn blir jo bare vakrere jo mer det blir brukt.

Untitled - 2REDOK

Inspirasjon!

Styrmoesvei HO// Moodboards/ Tegninger/ Inspirasjon: Therese Knutsen. Bilder: Via //

Og til slutt…,badet. Her skal gulvet, samt en av veggene flislegges med italienske fliser som ser helt ut som lyst treverk. Til og med strukturen i treet er på plass på disse flisene. Resten av rommet blir malt hvitt med våtromsmaling, samt at veggene i dusjen/vaskesonen pusses med vanntett betongpuss. Det trenger ikke være fliser på alle veggene på badet nemlig ;-)

Litt blonde vibber fra meg i dag altså, med et lite innblikk i et av mine pågående prosjekter.

Hva synes dere??

Legg gjerne igjen noen ord i komentarfeltet :-) Blir så glad, og inspirert av å høre deres meninger!

Ha en strålende fredag! Ukas beste dag;)

// Blond vibes from me today. Well..,I have not dyed my hair blond again  ;) That was over some 20 years ago ;), but I am working with blond wood,  and Scandinavian colors in one of my interior design projects these days. And not only floors and furniture…, I am having wood up on the walls as well :-) Like the backwall in the master bedroom. Nice white oiled oak, fixed to the wall in a herringbone pattern, Do you like the combinations? //

Some Scandinavian, blond inspiration on a great day…, FRIDAY :-))

Therese

No Comments

Post a Comment