CARROT CAKE

SAFTIG GULROTKAKE MED NØTTER

Denne saftige gulrotkaken har jeg bakt i over 20 år nå, og den blir alltid en suksess :-) Nye naboer kom innom med denne for å ønske oss velkommen når vi flyttet til Trondheim for å studere, og vi har siden den gang vært gode venner! 

Jeg har gjort noen småjusteringer i oppskriften opp gjennom årene, og nå har jeg endelig fått skrevet den ned her slik at du også kan lage den! :-)

Dette trenger du:

(Til en 24cm rund kakeform)

4 egg

2,5 dl sukker

3,5 dl hvetemel

3 toppede ts kanel

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 dl nøytral olje

4 dl revne gulrøtter

100 g. hakkede valnøtter eller pekan-nøtter (Kan utelates)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis.

Bland mel, kanel,bakepulver, salt og vaniljesukker og sikt dette i eggedosisen vekselsvis med olje.

Vend inn revne gulrøtter og hakkede nøtter til slutt.

Stek kaken i en papirkledd og smurt kakeform i 45 minutter til 1 time.

Avkjøl kaken på rist før du tar på glasuren.

Oppskrift/ Styling og foto: ©Therese Knutsen

Glasur:

200 g filadelfiaost

200 g melis

ca. 1 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

Pisk sammen ost, melis og vaniljesukker på lav hastighet til en glatt glasur. Fortsett piskingen på høy hastighet og hell i litt og litt fløte. Pisk videre til jevn tykk glasur. 

Bred glasuren på kaken og pynt med ristede nøtter.

Tips! Del gjerne kaken i to og ha glasur midt i kaken også. 

 

Therese

No Comments

Post a Comment