CHRISTMAS CARROT CAKE

Gulrotkake med deilig smak av jul!

Gulrotkaken min har fått en smak av jul i år, og den ble så god at jeg selvfølgelig deler oppskriften :-) Grunnoppskriften er den samme, men appelsin og karamelliserte pekannøtter gir ekstra julestemning til denne familiefavoritten.

Til kaken trenger du:

(Til en 24cm rund kakeform)

4 egg

2,5 dl sukker

3,5 dl hvetemel

3 toppede ts kanel

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 dl nøytral olje

4 dl revne gulrøtter

Ca 2 ss lønnesirup til karamellisering av nøtter

Zest av 2 appelsiner, samt 1/2 dl saft fra appelsin

150 g pekan-nøtter

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader.

Pekannøttene ristes lett i tørr panne på middels/høy varme. Tilsett maple sirup og vend nøttene i pannen et par minutter slik at de dekkes av sirup. Spre nøttene ut på et bakebrett og stek i ovnen (180 grader) i 5-8 minutter. Avkjøl og grovhakk nøttene.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis.

Vend inn appelsinskall og appelsinsaft i eggedosis.

Bland mel, kanel,bakepulver, salt og vaniljesukker og sikt dette i eggedosisen vekselsvis med olje.

Vend inn revne gulrøtter og hakkede karamelliserte nøtter til slutt.

Stek kaken i en papirkledd og smurt kakeform i ca. 45 minutter. Sjekk med kakepinne at røre ikke sitter fast.

Avkjøl kaken på rist før du tar på glasuren.

Glasur:

200 g filadelfiaost

200 g melis

ca. 1 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

Zest av 1/2 appelsin

Pisk sammen ost, melis og vaniljesukker på lav hastighet til en glatt glasur. Tilsett appelsinskall og fortsett piskingen på høy hastighet. Hell i litt og litt fløte. Pisk videre til jevn tykk glasur.

Bred glasuren på kaken.

Tips! Del gjerne kaken i to og ha glasur midt i kaken også. 

Oppskrift/ Styling og foto: ©Therese Knutsen

Den hvite glasuren gir kaken rett vinterstemning og det er bare fint at den får et rustikt uttrykk. Som snø… Det passer i hvert fall meg fint i og med at jeg ikke helt får til de glatte jevne glasurene ;)

Tips! Noen grener frisk rosmarin satt på hode blir fine “juletrær” som gir kaken julestemning :-) Superenkel pynt! Jeg avsluttet med et lite melisdryss for å gi kaken ekstra vinterlook.

Håper du blir inspirert til å lage denne deilige “julekaken” Kan være en fin avveksling til alle de små sprø julekakene vi baker på denne tiden.

Nyt førjulstiden!

Therese

No Comments

Post a Comment