CHRISTMAS TABLE SETTING

JORDNÆR BORDDEKKING

Julens borddekkinger blir i hovedsak på hytta på fjellet i år, men det har blitt noen koselige små sammenkomster rundt bordet hjemme også nå i desember, og siden dette er vår siste jul i dette huset er det ekstra hyggelig å samle familien eller et vennepar rundt bordet her også :-)

Servise, glass, og det meste av dekoren er den samme hvert år, men et tre laget av bomullskapsler og stripete tøyserviettene (egentlig kjøkkenhåndlær) er nytt av året.

Einekvister og svibler gir alltid julestemning hos oss, og sammen med levende lys og et par julekuler er bordet klart på kort tid uten avansert serviettbretting eller kompliserte blomsterdekorasjoner ;)

Store tøyservietter er alltid praktisk slik at man kan beskytte penklærne under måltidet, så kan man ha mindre papirservietter i tillegg til å tørke hender på. Lyden av dombjellen skaper stemning når alle rører ved de rundt bordet :-)

Jeg har ristet jorden av røttene på sviblene og skylt de i vann. Synes de hvite friske røttene er fin naturlig dekor sammen med einekvistene fra skogen. Begge disse grønne vekstene er veldig holdbare og kan brukes til flere borddekkinger gjennom julen.

Tekstiler med litt grov tekstur blir fin kontrast til dekketøy og glass på bordet.

Trærne er plassert på enden av bordet slik at man kan se hverandre over bordet. Vær alltid obs på plassering av høye vaser, lysestaker og dekorelementer! Det er ikke like hyggelig å snakke til en stor blomsteroppsats eller en høy kandelaber ;)

Tips! Einer, gran eller furu-kvister er fine å dekorere kuverten med. De holder lenge selv om de ikke står i vann, og dufter deilig av jul!

Styling og foto: © Therese Knutsen

Nyt de små sammenkomstene og de rolige juledagene fremover!

Therese

No Comments

Post a Comment