CHRISTMAS TABLE SETTING

IMG_9992BYTHERESEKNUTSEN

Det er så koselig i desember, og spesielt nå som julen endelig er her, for da skal bordet være ekstra pent dekket. Gjerne både til frokost, lunch og middag. Lykke for meg som er så glad i nettopp borddekking ;-) Å få ta frem myke linservietter, fint servise, og stettglass. Det trenger absolutt ikke være avansert eller kostbart. Det enkle er vel ofte det beste, ikke sant? ;)

Julens første selskapsbord er dekket, uten duk denne gangen. Bestikket i messing og de blanke krystallglassene skaper likevel fin feststemningen.

IMG_9992BYTHERESEKNUTSEDETALJ

Linserviettene har fått en liten krans av eukalyptus. Denne er superenkel å lage. Alt du trenger er en grønn liten gren av gran, furu, eller eukalytsus, samt litt hyssing eller metatalltråd.

IMG_0174CHRISTMAS

Juletreet, og koselig fyr i peisen er prikken over i`en ved et hvert juleselskap ;-)

IMG_9994BYTHERESEKNUTSENJUL

Levende lys er eneste pynt på bordet utenom serviettringene i eukalyptus, og så en liten dombjelle som har blitt en favoritt både på juletreet og som bordpynt.

Tips! Legg julekrydder som nellikspiker og stjerneanis rundt telyset. Krydderet lukter så godt når lysholderen varmes opp av lyset. :)

IMG_0134CHRISTMAS

Forrige uke fikk vi endelig opp lampen over spisebordet som vi har tegnet selv. Når det skal pyntes til fest kan vi sette levende lys i toppen av lampen, så blir den en moderne form for lysekrone ;-)

IMG_0248JUL// Images: Therese Knutsen //

Serviset vårt er en bryllupsgave (17 år i år) og det tidløse designet blir jeg aldri lei. Det heter «Saturn Hvit» og er fra Porsgrund Porselen. Bestikket er en mix fra Ferm Living og Zara Home som jeg samler på nå. Vinglassene er «Odysse» fra Hadeland glassverk og vannglassene er blant annet mine nye favorittglass «Crispy» i krystall, designet av danske Frederik Bagger. De fine stjerneskålene fant jeg hos Granit nå før jul.

Ha en fin bittelillejulaften, og kos dere med de siste forberedelsene!

//I love to set tables, and needless to say, I love the Christmas Holiday :-) At Christmas I decorate the table before every meal of the day. Breakfast, lunch and dinner :-). I believe that less is more, and that you can create a festive atmosphere using only a few details. Linnen napkins, some green branches of spruce or eucalyptus, and of course a lot of candle lights. This years first Christmas table are like this, but the Crystal glass, gold cutlery and a golden dumbbell creates a festive touch.//

Therese

2 Comments

Post a Comment