DIY HEADBOARD IN A WEEKEND

IKEA HACK! SENGEGAVL MED OPPBEVARING PÅ EN HELG!

 

// Sponset produkt //

Etter fire år med helt hvitt soverom har det blitt både litt farge og en god del treverk i dette rommet den siste tiden. Parkettgulvet vårt i hvitoljet eik har kommet opp som dekor på en vegg, og nå har vi også fått eik som bakvegg til sengen. 
Det startet med et ønske om et lunere uttrykk, mer oppbevaring, veggmontert leselys, og plass til bilder og dekor ved sengen. 

Selve oppbevaringsløsningen hadde jeg tenkt ut for lenge siden, men hvilke type treverk jeg skulle benytte var usikkert. Jeg vurderte eikespiler, parkettgulv og eikeplater, men så kom jeg på et mye enklere alternativ….ferdige kjøkkenfronter i heltre eik! :-) 

Vi er så fornøyde med frontene vi har på oppbevaringsløsningen vår i entreen (se HER ) og disse kunne vi få i passende størrelser til dette prosjektet også. Ved å bruke samme frontene fikk vi i tillegg en fin helhet i huset.

Tips: Bruk samme materialer og farger flere steder i boligen for å skape helhet og harmoni!

Jeg er god på å utarbeide ideer, visuell utforming, og praktiske løsninger, men jeg er IKKE god på å løse det byggtekniske, eller til å snekre! ;) Da er det fabelaktig å være gift med en løsningsorientert og superhandy ingeniør!! 

Over ser dere materialene som ble brukt til å sette sammen sengegavlen. Det tok min kjære kun en helg å få den ferdig! 

I forbindelse med dette prosjektet har jeg et samarbeid med Ikea, som har eikefrontene vi har brukt til dette prosjektet. På deres inspirasjonsblogg kan dere lese mer om prosessen og oppskriften min. Klikk HER

Godt med ekstra plass til bøker og magasiner i skjult oppbevaring på sidene av sengegavlen!

Ved å bruke kjøkkenfronter var det enkelt å få til skapløsningen i og med at de kom med ferdige fester til hengslene.

Ved å montere trefronter på veggen også, fikk vi et gjennomført og helhetlig uttrykk i rommet. Frontene er montert på lister som gir rom for å skjule lampeledninger mellom front og vegg. 

De veggmonterte frontene er enkle å montere/demontere. Vi borret hull i kjøkkenfronten slik at vi kunne skjule lampeledningene på baksiden.

Design / Tegninger / Styling / Foto © Therese Knutsen

Vi er så fornøyd med resultatet, og har fått en praktisk og hyggelig ramme rundt sengen. 

Håper du har fått inspirasjon og ideer fra dette prosjektet!

Therese

 

 

No Comments

Post a Comment