EASTER TABLE SETTING

BORDDEKKING OG KOS TIL PÅSKEKRIMMEN ;)

IMG_9594 Bythereseknutsen.no Easter decoration

Vi pleier å være på hytta på fjellet hele påskeferien vanligvis, men i år er det renovering i underetasjen som også må prioriteres… Ikke like idyllisk som appelsin, kvikklunch og lange skiturer, men veldig godt å være i gang igjen etter ett år med lite motivasjon :-) Så, vi blir hjemme frem til Skjærtorsdag og jobber både på kontoret og i huset, selv om fjellet roper veldig høyt på meg her nå ;)

Ja,ja, det er jo bare å dekke et hyggelig påskebord her hjemme først da, lage god mat, og invitere venner og familie til påskekos :-)

Jeg har ikke store kasser med påskepynt i kjelleren, men bruker heller friske vårblomster og enkle vaser av eggeskall for å skape stemningen på bordet.

IMG_9609 Bythereseknutsen.no Easter table

Det skal ikke mer til enn en enkel kirsebærgren på tallerkenen, vårblomster i små vaser, og myke linservietter. Her har jeg bare lagt serviettene ved siden av tallerken uten å brette de, for å skape et lett og uhøytidelig uttrykk. Da trenger jeg jo ikke å stryke de en gang ;)

IMG_9580 Bythereseknutsen.no Easter decoration

Jeg kakket av den øverste delen av tre-fire egg, fylte de med litt vann, og slik ble de til fine små vaser til Klosterklokkene jeg fant på Mester Grønn før helgen. For å kunne henge eggene opp i kirsebærgrenene mine, festet jeg en sort hyssing rundt egget før jeg knyttet det fast. Jeg brukte bare litt hobbylim fra Panduro på hyssingen (den blir blank når den tørker) og limte den fast rundt egget fra bunnen og et stykke opp. Pass på at endene er lange nok til å knytte fast på en gren.

IMG_9649 Bythereseknutsen.no Easter decoration_edited-2

Enkel og vårlig borddekking

I går kom pappa på besøk, og da fikk han være den første til å smake en liten fingermatoppskrift jeg hadde i hodet. Ikke noe vanskelig i det hele tatt, og pappa gav den terningkast seks! :-) Super som forrett, eller bare som kos til påskekrimmen! Vil du også smake?

Da trenger du:

Til 4 stk.

4 plater butterdeig

en stor skive Chevre-ost

God skinke,( Serrano/Parma) evt. baconskiver

2 Ferske fiken

Valnøtter

Frisk rosmarin

Akasiahonning

IMG_9643 By thereseknutsen.no Easter table

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Tin butterdeigplatene, og kjevle de litt tynnere enn de er i pakken. Stikk ut to rundinger i hver plate. Jeg bruker et kjøkkenglass til dette. Finn så et litt mindre glass og trykk ut en ring midt i den ene rundingen slik at du får en krans. Denne pensles med pisket egg før den legges med den penslede siden ned, oppå den andre rundingen. Se bildet under. Avslutt med å pensle toppen av kransen, samt å prikke midten med en gaffel.

Untitled - 42

Del fiken i båter og legg i en ildfast form. Hell over litt honning. Sett brettet med butterdeig midt i ovnen, og formen med fikenbåtene på en rist under. Stek alt i ca 15 minutter.

I mellomtiden karamelliserer du valnøttene i èn panne, og steker skinke/bacon i en annen. Start med å hakke opp en liten kvist rosmarin. Ha nøttene i en tørr panne, dryss over rosmarin og hell over godt med honning. Vend det hele sammen til alle nøttene er blanke og fine :)

Skinke/bacon skjæres i strimler, og stekes i tørr panne til de er gylne og sprø.

Ta butterdeig og fiken ut av ovnen. Trykk ned midten i butterdeig-«skålene» slik at det blir rom til å fylle dem. Legg noen biter chevre-ost i bunnen og sett tilbake i ovnen i 3-4 minutter. Osten skal bli lun, men ikke smelte helt.

Fyll de ferdigstekte butterdeig-skålene med lune fiken, skinke, og karamelliserte nøtter. Pynt med frisk rosmarin :-)

Enjoy!

IMG_9674 Bythereseknutsen.no spring_edited-1

De store Klosterklokkene blomstrer villig her inne i stuen nå, og jeg kjenner at våren kribler i magen

Tips! Klosterklokkene kan man plante ut i hagen når de er ferdigblomstret inne, så kommer de med nye vakre blomster neste vår også!

– – – – – – –

Skulle gjerne vært godt plassert i hytteveggen allerede, med kryssord og en kopp kakao, men vi har det ikke så verst her heller da, ikke sant ;)

Kos dere i påsken hvor enn dere er, og titt for all del innom bloggen også i dagene fremover. Det kommer nemlig flere godsaker…, frisk og sunn påskedessert, og en himmelsk spicy appelsinkakao! Stay tuned!

Therese

2 Comments
 • Sara

  21. mars 2016 at 20:17 Svar

  ALT er helt perfekt, du er kjempeflink, Therese!
  Kan jeg spørre hvor du har kjøpt fra svart og hvit mønster sjalet?

  Sara

  • Therese Knutsen

   22. mars 2016 at 10:17 Svar

   Hei Sara,
   Tusen takk! Så hyggelig å høre :-)
   Kan dessverre ikke huske hvor sjalet er fra. Kjøpte det i fjor en gang.
   Riktig god påske til deg!
   Therese

Post a Comment