FABULOUS CRAB PIZZA

DEILIG HVIT PIZZA MED KRABBE

Er du like glad i krabbeklør som meg (ELSKER DET!) så vil du også elske denne deilige hvite pizzaen som bugner med krabbekjøtt! Vi har vel laget den en gang i uken nå i krabbesesongen tror jeg :-) Ikke så mange ingredienser og superenkel å lage, men smaken er fantastisk.

I og med at jeg er hektet på Västerbottensost og denne osten er perfekt sammen med skalldyr så bruker jeg den, men du kan (til nød ;) ) erstatte den med vellagret Parmesanost.  Pizzabunnen fant jeg på deres nettside.

Til 4 porsjonspizza trenger du:

Pizzadeig del1:
75 g vann (28 grader)
25 g fersk gjær
75 g steinmalt speltmel (Jeg bruker dette )

Del 2:
325 g hvetemel
175 g vann
10 g havssalt

Slik gjør du:

Del 1: Løs opp gjæren i vannet som holder 28 grader. Visp deretter inn melet til en glatt røre. Dekk med plast og la dette heve i 1 time i romtemperatur.

Del 2: Hell mel og vann i en bolle tilhørende kjøkkenmaskin. Tilsett røren (del 1.) og elt deigen på lav hastighet i 12-13 minutter. Tilsett saltet, øk hastigheten og elt deigen i ytterligere 7 minutter til du får en elastisk deig. Del deigen i 4 emner og rull til glatte boller. Legg emnene på et brett, dekk med plast og et kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse (ca. 2 timer)

Hvit pizzasaus:

3  dl Ricottaost
3 dl revet Västerbottensost (kan erstattes med Parmesan ;-) )
3 ss olivenolje
Salt og pepper

Fyll:

6-8 veldig store krabbeklør (ca.1,5 kg)

3 vårløk kuttet i ringer.

1 potte koriander

2 dl revet Västerbottensost (kan erstattes med Parmesan ;-) )

Nykvernet sort pepper (og evt. et dryss chiliflakes)

Slik gjør du:

Rør sammen ostene til en krem.

Kjevle ut deigemnene til tynne pizzabunner og bre deretter ostekremen jevn ut på alle fire. Ringle over olivenolje og strø over salt og pepper.

Stek bunnene i pizzaovn eller i veldig varm stekovn i ca. 5 minutter.

Tips! Få et stålverksted til å lage en 6 mm tykk stålplate som passer i stekovnen din. Sett stålplaten høyt i ovnen og sett på høyest mulige temperatur (300 grader). Skyv pizzabunnen inn på den glovarme stålplaten med en pizzaspade og stek noen få minutter. Jeg lover deg perfekt italiensk pizza med en slik stålplate da den blir VELDIG varm. 

Ta ut pizzaen fra ovnen når kantene har hevet godt og er gyllenbrune (litt godt stekt)

Topp med renset kjøtt fra krabbeklør, vårløk, og masse frisk koriander. Dryss over ekstra Västerbottensost og mye nykvernet sort pepper!

Tips fra min mann! Det er supergodt med chiliflakes på om du liker litt spicy pizza!

Oppskrift/ Styling/ Foto: © Therese Knutsen

Enjoy!

Therese

No Comments

Post a Comment