FALL TABLE SETTING

BORDDEKKING TIL HØSTENS LAMMERETTER

Vi er midt i den deilige lammekjøttsesongen og her hos oss betyr det deilige langkokte lammegryter på bordet :-)

Fårikål er den mest tradisjonelle retten vi lager nå på høsten, og i år har vi til og med gjort en bitteliten vri på denne favoritten.

Vi bruner kjøttet godt i pannen før koking sammen med et par kvister rosmarin og et par hvitløksfedd. Lam og rosmarin er jo perfekt sammen så vi putter også et par kvister i pannen før kjøttet kokes mørt sammen med hodekål og mye pepper :-)

Bordekkingen denne søndagen røper vel ganske fort hva som serveres?! ;-)

Flere friske og deilig duftende rosmarinplanter setter stemningen, og med både pepper og rosmarinkvister til hver kuvert kan man selv krydre fårikålen litt ekstra. Praktisk og dekorativt.

Mørkt servise, mørke glass og mørkt bestikk gir borddekkingen et rolig og delikat uttrykk. Ikke vær redd for å mikse ulike mønster på tekstilene på bordet. Her fungerer det veldig fint med ruter og blomstermønster sammen siden fargetonene er like.

Tips! Friske urter og krydder som passer til retten som serveres kan samles på små fine keramikkfat og plasseres ved hver kuvert som praktisk dekor!  

Styling og foto: © Therese Knutsen

Jeg liker å bruke en miks av myke linservietter og dekorative servietter i papir. Papirservietter er så gode å tørke hendene med da de absorberer godt. Linservietten kan da brukes til å beskytte klærne. Det er jo spesielt bra om maten kan gi fettflekker eller har sterk farge som kan sette merker på finstasen. ;)

Nyt høsten og smakfulle lammegryter rundt et enkelt og hyggelig dekket bord!

Therese

No Comments

Post a Comment