KITCHEN IN THE FALL

HØST PÅ KJØKKENET

IMG_0340Ikea2

God design er mer enn det du ser!

Dette er Ikeas katalogtema denne høsten, og på deres spørsmål om hva god design betyr for meg, ble deres eget katalogtema det beste svaret :-)

God design for meg er nettopp det! «Mer enn det du ser»

 Både i jobben som interiørdesigner, og her hjemme hos meg selv, er funksjonalitet og skreddersydde løsninger i fokus. Balansen mellom det visuelle, og det praktiske er viktig når møbler og interiør skal velges ut. Jeg liker spesielt godt møbler som kan brukes på flere ulike måter, og som booster kreativiteten litt ekstra.

I hele huset har vi benyttet Ikeas oppbevaringsmoduler på ulike måter. Innebygd i veggen på kjøkken og stue, som funksjonell sittebenk i vinduet ved spisebordet, og som skreddersydde garderobeløsninger.

IMG_0110red

En av høstens nyheter hos Ikea er brettbordet i metall, som er en del av deres Limited edition serie «SVÄRTAN» 

«Med mønstre fra bylandskap inviterer SVÄRTAN-kolleksjonen oss til å utforske en side av India uten de sterke fargene som de fleste av oss forbinder med dette vakre landet. Kolleksjonen, som er utviklet i samarbeid med den svenske tekstildesigneren Martin Bergström og indiske motestudenter, består av sengetøy, tekstiler, papirprodukter, tepper, skåler, glasstøy og metallprodukter i svart, hvitt og grått.» Hele denne kolleksjonen passer inn hos meg ;-)

Bordet er akkurat det jeg trenger nå, et lett avlastningsbord ved sittebenken som enkelt foldes sammen når kaffepausen er over, og som også kan brukes til flere ting ;)

IMG_0427red

Brettet blir fin dekor på veggen…,

2

..og understellet blir et flott bokstativ til mine mange interiørbøker når det settes på høykant. Da kommer de vakre, og inspirerende bildene frem på en helt annen måte. Smart ikke sant?

IMG_0355red

Gleder meg til å sitte her med en god bok når høstregnet trommer på vinduet.

Skapene under seteputen er fra Ikeas mange kjøkkenmoduler. Super oppbevaring til kokebøker og magasiner. :)  Et skreddersydd møbel med flere funksjoner.

De fleste av våre oppbevaringsløsninger her hjemme er laget på samme måte. Flere av modulene har vi tatt med fra tidligere boliger, men satt sammen på nye måter. Bra for både miljøet og lommeboken ;) Et godt eksempel på at god design er mer enn det du ser.

IMG_0136red// Foto: Therese Knutsen//

 Ikea har også et par andre smarte nyheter som jeg synes dere bør ta en nærmere titt på! Deres nye multifunksjonelle «Knotten» , og den praktiske «Vallentuna»

Ha en fin søndagskveld, og en strålende ukestart i morgen! :-)

Therese

2 Comments
 • Kjersti Gullbrekken

  19. mars 2019 at 11:47 Svar

  Hva heter gulvet du har på stuen?

  • Therese Knutsen

   20. mars 2019 at 09:33 Svar

   Hei Kjersti,

   Gulvet heter Befag Select hvitoljet eik og er fra Gulvspesialisten. :-)

   Mvh Therese

Post a Comment