HOMETOWN WEEKEND GETAWAY

HOTELLFAVORITT I EGEN BY

Sponset opphold

Når vi i en stresset hverdag drømmer om litt avkobling, ferie, og hotellopplevelser, hvorfor ikke spare både tid og reiseutgifter, og ta inn på at magisk hotell i hjembyen en helg…? :-)

#brukbyendin er allerede godt brukt i sosiale medier, og jeg synes vi skal bli enda flinkere til å gjøre nettopp dette fremover!  Kortreist og bærekraftig er det jo også, ikke sant? ;)

Så, forrige helg booket vi altså inn for natten på favoritthotellet i egen by! Og det blir ikke siste gang kan jeg love! Dette gav virkelig mersmak :-D

Hotel Brosundet 

En fredet jugend-perle perfekt plassert midt i sundet som åler seg gjennom bysentrum i Ålesund.  Bygget som en gang var et travelt fiskemottak og lager, er ved hjelp av arkitekt Mads Emil Garder og arkitektkontoret Snøhetta, blitt et lekkert boutique hotell med 47 rom. Ingen rom er like, og husets historie og orginale konstruksjoner er med på å skape en unik atmosfære i hele hotellet. Det aller mest spektakulære rommet er nok hotellets aller minste, på bare 13 m2. Byens landemerke Molja fyr, tilhører nemlig hotellet. Mer om det om litt ;)

Fantastiske detaljer på vårt hotellrom! Et rundt vindu helt i toppen av arken, og de fantastiske orginale trebjelkene med store bolter i!

Alle romløsninger og materialvalg på hele hotellet er for øvrig gjort med tanke på å skape en atmosfære som kan minne litt om italiensk landliv, noe som gir hotellet et lunt og behagelig inntrykk.

Dempet belysning og avstemte jordfarger på veggene. Kraftige lingardiner og myke tepper skaper den rette stemningen, og står i fin kontrast til de pussede murveggene og de røffe bjelkene. På badet er det glassvegger. De gir ekstra romfølelse, og samtidig skaper  lyset fra badet fin stemning i rommet.

Gjennom vinduet på rommet vårt kunne vi se fiskebåtene komme inn med dagens fangst før vi sovnet inn til behagelig bølgeskvulp. Perfekt!

Men, før sengetid tok vi selvfølgelig turen ned i hotellets fantastiske restaurant. Den ligger nærmest i vannskorpen, og har fantastisk utsikt mot båtlivet i sundet rett utenfor.

Gjennom en glassvegg så vi inn på kjøkkenet hvor det tilberedes nydelige retter fra fisk fanget gjennom natten eller en tidlig morgen. Ikke rart det er en kamp om å få bord her!

Anbefaler helt klart alle å oppleve en 6 retters middag med vinpakke på Maki! :-)  Det ble virkelig en  helaften i nydelig, kortreist mat, og gode viner!

Alt av interiør og detaljer er gjennomført til fingerspissene, og jeg elsker veggen som deler restaurant og kjøkken! Her diskes det også opp med nybakt brød og deilig frokost hver morgen.

Både før og etter middagen satt vi lenge i hotellets vinbar. Dette er vår favoritt i byen, og det er alltid hit vi tar med venner når vi er i byen. Behagelig loungestemning og tøft interiør også her!

En espresso martini i baren etter middag ble en perfekt avslutning på vår helaften på byen ;)

Foto © Therese Knutsen

Vi satt oppe ved baren utover kvelden, men du kan også nyte et glass vin foran den flotte peisen en trapp ned. Rustikke lokalproduserte trestubber brukes til bord både på rommene og i baren, og jeg skulle gjerne hatt med noen av de hjem;)

Foto: Via

Vakkert bygg i idylliske omgivelser ikke sant? Den grønne bygningen huser 46 av hotellets 47 rom. Rom nummer 47 er nok det meste spesielle :-). En par minutters spasertur fra hotellet, ute på moloen ved innseilingen til byen ligger det røde fyret, og fra sengen i dette rommet har du her en fantastisk utsikt mot byen og havet. Bor du i fyret, får du også frokosten levert på døren her. Fantastisk spør du meg! :-)

I disse dager skjer det nye  spennende forandringer på Hotel Brosundet! Eierne har nå tatt over det gule nabobygget, Bryggen Hotel, som nå blir en del av Hotel Brosundet. Les mer om de spennende planene HER Det vil blant annet bli bar i den nye lobbyen, en enorm peis som signaturelement, og i underetasjen bygges dessuten en stor salong der både hotellets gjester, og vi som bor i byen kan nyte utsikten mot Brosundet nesten i havflatehøyde. I denne etasjen skal det på sikt også utvides med en spaavdeling og treningsmuligheter.

Jeg gleder meg veldig til å oppleve resultatet!

Vi er strålende fornøyd med vår lille weekend getaway, og det blir garantert flere kortreiste helgeferier med hotellopphold i egen by!

Og…,  Hotel Brosundet vil nok alltid være vår favoritt! Tusen takk for oss! :-D

Therese

2 Comments
  • Ina

    3. mai 2017 at 07:04 Svar

    Ser helt fantastisk ut!

  • Maja Vanessa

    3. mai 2017 at 22:21 Svar

    Flotte bilder! :)

Post a Comment