KITCHEN MOOD

KJØKKENET, HUSETS HJERTE!

I helgen tok regnvær og storm endelig en kort pause og den lave gylne vintersolen traff kjøkkeninnredningen en hel ettermiddag! :-)  Solstrålene gav etterlengtet energi både til oss og til grønne venner i potter og vaser!

Hjemmelaget granola og yoghurt pluss en deilig kopp ettermiddagskaffe ble inntatt på kjøkkenøya sammen med litt inspirasjon til nye oppskrifter og matretter. De stadig tilbakevendende drømmene om små endringer på selve kjøkkenet fikk også litt plass i skisseboken ;)

Har lenge planlagt og drømt om å endre litt på det helhvite uttrykket i dette store og lyse kjøkkenet vårt nemlig.

«Hadde blitt flott om høyskapene ble byttet ut med lyse eikefronter, og at de ble bygget inn i eik helt til tak slik planen har vært hele tiden…., samt at frontene på kjøkkenøya ble byttet til sort rillet eik.   «

Ja, ja, det blir med tankene i og med at vi planlegger å flytte tilbake til Oslo i løpet av året ;) 

Men, nye potter og grønne planter er det jo alltid rom for! I og med at kjøkkenet er stort blir det alltid best med store elementer og dekor her.

Fant denne romslige utepotten på salg hos et hagesenter forrige uke. Veldig fin rillet struktur og fin fasong, men den hadde noen skår i keramikken og fargen var kjedelig beige med alt for blank glasur….  

Tips! Se etter fine former, struktur, og størrelser på potter og vaser. Fargen og uttrykket endrer du enkelt med en boks matt spraylakk i den fargen du liker best :-)

Når potten har fått ønsket finish er det bare å fylle den med favorittplantene. Jeg har brukt «Scindapsus» Oriental Tiger i denne potten. Plantet sammen tre små planter slik at det ble et frodig fossefall av blader. Dette er en egentlig en hengeplante, men om potten er litt høyde på så funker det helt supert! 

Design, styling og foto: © Therese Knutsen

Ønsket mitt om mer treverk i det sort/hvite kjøkkenet fikser jeg på en litt enklere måte enn bytting av fronter!  Mengder med trefjøler, boller og treredskaper!  ;-)

Therese

No Comments

Post a Comment