LEMON CURD SUCCESS
FRISK FESTKAKE MED SITRONKREM
Denne kaken diktet jeg opp til min kjære svigermors 70 års dag i April, og jeg laget den også til konfirmasjonen nå i helgen. Stor suksess begge gangene, og mange har ønsket oppskriften, så den skal jeg selvfølgelig dele med dere :-)
Kaken er frisk og syrlig, med deilig crunch fra nøtter og sjokolade. Perfekt på 17 mai tenker jeg ;) Da kan man jo gjemme lemoncurden helt under kremen, og så pynte kremtoppen med røde og blå bær! Mmm!
Lemoncurden bør helst lages senest dagen før den skal brukes, og nøttebunnen kan godt lages flere dager i forveien og fryses. Da er det jo bare monteringen som gjenstår på 17 mai da… Helt topp! ;-)
Slik gjør du:
Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring til den blir tykk og kremet. Trekk kjelen fra platen og rør inn smøret i terninger.
Sil kremen og hell på rene glass (Rene glass settes i ovnen på 100 grader mens du lager kremen. Lokket kokes.)
Sett kremen i kjøleskapet når glasset har blitt helt avkjølt på kjøkkenbenken. Her kan glasset stå i flere uker.
Tips! Vil du lage appelsin- curd følger du samme oppskrift, men bytter ut sitron med appelsin. Eneste forskjell er at man bytter ut 4 ss av appelsinsaften med sitronsaft for å få litt ekstra syre i kremen.
………..
NØTTEBUNN:
4 eggehviter
150 g melis
100 g mandler grovhakkede
50 g valnøtter grovhakkede
50 g 70 % sjokolade grovhakket
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 Stivpisk eggehvitene. Ha i melis og pisk inn melis. Vend inn nøtter og sjokolade.
Hell røren i smurt kakeform (24cm) med bakepapir i bunnen, Stekes i ca. 45 minutter.
Ved servering: Smør lemoncurd på toppen av nøttebunnen. Pisk 3 dl fløte til krem, og dekk toppen med den. Strø over hakket sjokolade.
………..
Enjoy!
Marina Bredesen
18. mars 2018 at 19:33Hei . Lurer på om nøttebunnene du lager kan fryses ? Med vennlig hilsen Marina Bredesen
Therese Knutsen
19. mars 2018 at 09:52Hei Marina,
Ja nøttebunnen er helt super å fryse! Jeg bruker samme oppskrift når jeg lager daimiskake. :-)
Ha en fin mandag!
Mvh
Therese