MARZIPAN TWISTS

PERFEKTE HYTTEBOLLER

IMG_9180 Bythereseknutsen.no Marsipantwist

Gjærbakst smaker ekstra godt på hytta synes jeg :-) Lune boller, sammen med en stor kopp varm sjokolade etter en lang skitur…Mmmm! Samtidig som jeg bakte de supergode Kokos i svingene for et par uker siden, brukte jeg noe av kanelbolle-deigen til disse deilige marsipan-twistene. Passer perfekt til påske også tenker jeg, når marsipan pleier å være mye av i butikken igjen ;)

Vi har nå tatt med kontoret på fjellet noen dager, siden det er vinterferie her denne uken. Vi mikser skiturer, snø, hyttekos med jobb i litt andre kontoromgivelser ;) Med i bagasjen.., et par poser frosne marsipan-twister.

Marsipantwister3png

Fristet det med marsipanboller..? Her er i hvert fall oppskriften på fyllet:

200g marsipan med minst 50% mandler

100g smør

50g sukker

Tips! Er du som meg, glad i litt crunch i bollene også..? Da passer det veldig godt å strø mandelflak både inni leiven før den tvinnes, samt på toppen før bollene steking!

Og, bolleoppskriften, den finner du i linken lenger opp :-)

IMG_9198 Bythereseknutsen.no Marsipantwist

Etter dagens tur ute i snøværet ved hytta, lunet jeg marsipanbollene litt i ovnen før de fikk et vinterhvitt dryss av melis på toppen.

Ikke mange igjen her nå, det kan jeg love dere…;-)

IMG_9188 Bythereseknutsen.no MarsipantwistRecipe/ Styling/ Photo: Therese Knutsen

Håper dere har, eller har hatt en fin vinterferie, og at dere tipser meg hvis dere har ideer til godt fyll i boller! Vil gjerne ha tips fra dere i kommentarfeltet!!

Fin torsdagskveld til dere alle sammen!

Therese

4 Comments
 • Armelle

  20. mars 2016 at 13:18 Svar

  I’d love to cook this… But I’m french and I don’t understand your language… Could you write it un english for me please ?? It would be so nice of you… Thanks !!!

  • Therese Knutsen

   22. mars 2016 at 09:14 Svar

   Hi Armelle,
   So happy that you want to bake my marzipan twists. I will translate the recipe in the blog post today for you, so take a look later today :-)
   Enjoy!
   Therese

 • Sofie

  22. mars 2016 at 09:03 Svar

  Hei !
  Disse så super gode ut, og jeg holder allerede på å lage deigen :) MEN hvordan legger du marsipanen på? Bruker du så store biter som på bildet som du Bare plasserer oppå deigen når den er rullet ut ??

  S.

  • Therese Knutsen

   22. mars 2016 at 09:11 Svar

   Hei Sofie,
   Fyllet med marsipan lager jeg ved å ha alle ingrediensene i en bolle, og mikse det med mikser. Pass på at alt er romtemperert :-) Takk for at du minner meg på å skrive dette inn i posten ;-)
   Lykke til med baksten, og du, hvis du liker kokos vil jeg anbefale å lage noen med kokosfyllet også. Oppskriften finner du her: https://www.thereseknutsen.no/winter-look-summer-taste/
   Riktig god påske til deg! :-)
   Therese

Post a Comment