MINIMAL HOUSE, NATURAL GARDEN

MINIMALISTISK ARKITEKTUR OG ORGANISK HAGE

links-courtyard-house-inarc-architects-melbourne-australia_dezeen_1568_02

Som dere sikkert har skjønt, har hageprosjektene gitt interiørprosjektene konkurranse her på kontoret siste tiden :-) Det er fullbooket frem til sommerferien, og det er nå mange hager, terrasser og uteområder i kalenderen. Kjempegøy synes jeg, for det er en helt annen kreativ prosess, og en litt annen fremgangsmåte når man jobber med uterom. Variasjon er spennende og viktig, spesielt når man jobber alene :)

I den forbindelse er jeg alltid på jakt etter inspirasjon, og det regner jeg med at dere også er, nå som det så vidt har begynt å spire utenfor vinduene, og vi aller helst vil være ute?

Dette sommerhuset i Melbourne, Australia inspirerer i hvert fall!! Perfekt balanse med naturlig og frodig steinhage mot det minimalistiske huset.

links-courtyard-house-inarc-architects-melbourne-australia_dezeen_936_17

Myke tuer av grønt, og buede helleganger er en fin kontrast til alle de rette linjene.

Tips! Hebe er en flott plante til dette utrykket. Slik beplantning er også lett å vedlikeholde, i og med at vekstene vokser sent, og ikke blir høye. Heber klarer seg best i landsdeler hvor det ikke er for kalde vintre, som her på Vestlandet for eksempel ;) Også duftende krydderplanter som timian passer godt, da vil du kjenne den gode lukten når du passerer på gangstien. Ønsker du blomstrende vekster, er lavendel fine til dette. Plant grupper med samme plante i større felt, i stedet for mange ulike sorter sammen. Helhetsinntrykket blir da både frodigere, og roligere. 

links-courtyard-house-inarc-architects-melbourne-australia_dezeen_1568_7

Her er det brukt bruddskiferheller i stedet for skårne heller, noe som også blir en fin kontrast til huset.

links-courtyard-house-inarc-architects-melbourne-australia_dezeen_1568_13

Store stener, og krypende planter mellom hellene skaper naturlige overganger. Har du bergknauser og store steiner på tomten, så la de komme frem og bli en del av hagen.

links-courtyard-house-inarc-architects-melbourne-australia_dezeen_1568_3

links-courtyard-house-inarc-architects-melbourne-australia_dezeen_1568_5

Tips! Ta vare på gamle, store trær på tomten!

links-courtyard-house-inarc-architects-melbourne-australia_dezeen_1568_162// Design: Inarc Architects, Photo: Peter Clarke //

Kontraster mellom materialene på huset, og formene i naturen. Lekkert!

Ha en strålende onsdag alle sammen!

// Minimal architecture, and a rural, soft, and natural garden…, Perfect match if you ask me!! Designed by Inarc architects in Melbourne, Australia. So much inspiration for me here, now that the calender is full of garden design projects! Hope this will inspire you as well :-) Spring, and the lovely outdoor season is finally here :-) //

Therese

 

3 Comments
 • Ragnhild

  6. april 2016 at 20:31 Svar

  Hei. Masse inspirasjon på bloggen din, du er virkelig vert å følge.
  Har du noe tips om prydgress? Hus med hage for første gang, og ønsker å plante det ved gjerde for å lage litt liv på en elegant måte.
  Mvh Ragnhild.

 • Anne på Moseplassen

  6. april 2016 at 21:04 Svar

  Flott prosjekt. Jeg tenker jeg ville like det enda bedre om ti år, når det har vokst seg til litt mer :)

 • Ragnhild

  7. april 2016 at 00:33 Svar

  Ikke som et gjerde, pynte opp gjerde mot hage. Lurte bare på om du hadde noen tips.

Post a Comment