MY CHRISTMAS HOME

NATURLIG JUL

IMG_9719bythereseknutsenjulen2015frontside

I dag var disse bildene på trykk i Sunnmørsposten, sammen med et intervju om hvordan vi pynter til jul her hjemme uten nisser og julerødt.:-)  Jeg har jo allerede vist dere noen bilder, og fortalt om noen av de mange tradisjonene vi har i desember HER i forrige uke, men her er noen flere bilder, og kanskje også noen tips til hvordan man kan få julestemning ved hjelp av dufter, blomster og enkel pynt.

Julestemningen hos oss består hovedsakelig av naturelementer som kongler, mose, svibler, amaryllis og gran, men med noen detaljer i gull får det hele en glitrende og gyllen kant som skaper litt ekstra fest.

IMG_9609bythereseknutsenjulen20153

Duftene krydder som nellikspiker, stjerneanis, og kanelstenger er viktigere for julestemningen enn nisser, glitter og nips for oss. I tillegg til duftende gran, pynter vi med pepperkaker, nøtter og julekonfekt. De fine dombjellene i matt gull er så fine som dekor i en skål, men brukes også til å pynte julegavene med. Lyden vekker koselige barndomsminner.

Untitled - 1

I fjor printet jeg ut til og fra lapper herfra med fine juletekster. De som ble til overs har jeg i år festet på kjøkkenveggen.

Untitled - 2

Treverk er et viktig element for å myke opp det sorte og hvite her hjemme. Det samme gjelder den myke grønne mosen og blomstene.

IMG_9614bythereseknutsenjulen2015kvadrat

Det er lite som er koseligere enn forberedelser, pynting og baking nå i førjulstiden. :-)

Tips! Bruk vaser og krukker du allerede har, men fyll de med små grankvister og svibler med mose rundt. Enkel og rimelig julepynt.

IMG_9773bythereseknutsenjulen2015// Images: Therese Knutsen //

Med myke sauefeller, eplegløgg, julemusikk og levende lys, da har i hvert fall jeg alt som trengs for å komme i julestemning. Bare det funklende juletreet som mangler. Det får vente en stund til altså ;-)

Tips! Blomsterpotter og skåler kan også brukes som telysholdere. Her har jeg brukt gullpottene jeg fant på Mester Grønn, samt stjerneskåler fra Granit som lysholdere.

Denne helgen skal kun handle om bakst og kos her hjemme. Formen svinger fortsatt veldig, så det skal bli godt med en rolig helg.

Ønsker dere en koselig førjulshelg!

// My home in Christmas mood already.;-)  These pictures was featured in a local paper today. A four page article on how we decorate the house for Christmas using elements from nature, and toned down colors, instead of the traditional red.//

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook :-)

Therese

5 Comments
 • Monica

  5. desember 2015 at 23:47 Svar

  For ei fantastisk julestemning! Og for ein god ide med bjellene, men kvar har du skaffa dei?
  Håpar fu får ei magisk jul

  • Therese Knutsen

   8. desember 2015 at 08:35 Svar

   Bjellene kjøpte jeg på Panduro for et par år siden, men tror de har de enda :-)

   Ha en fin førjulstid!

   Therese

 • Anette

  10. desember 2015 at 00:53 Svar

  ALT er rålekkert og jeg får skikkelig julestemning av å se dette! Kan du legge ut bilder av spisebordet deres også? :)
  Klem

 • Barbara

  17. desember 2015 at 14:50 Svar

  Hey Therese,

  your coffee tables are gorgeous. Would you like to tell me the brand?
  Thanks a lot!

  Barbara

  • Therese Knutsen

   19. desember 2015 at 20:33 Svar

   Hei Barbara,
   Bordene er fra Ikea :-)
   God jul til deg :)
   Therese

Post a Comment