NATURAL CHRISTMAS TABLE SETTING

JULEBORD I DEMPEDE NYANSER

Nå har julefreden senket seg her hos oss, og vi gleder oss til en koselig feiring sammen med familie og venner den neste uken!

Årets julebord blir som så ofte før i dempede jordfarger, og med naturmaterialer i fokus. Dombjellene i gull får være med også i år, men nå sammen med en litt mindre sort bjelle. De sorte bjellene fant jeg i fjor når vi feiret jul hos datteren vår i Sydney. Synes det passet fint å ta de med, siden hun i år feirer julen sammen med kjæresten i Brasil. Første julen uten henne…

På bordet har jeg gruppert ulike telysestaker sammen med kongler, noen fine julekuler, samt furu og einegrener. Jeg holder som alltid pynten lav, slik at vi ser hverandre over bordet. Einekvister er supre som bordpynt og kuvertpynt, for de holder seg fine i lang tid uten vann!

De hvite stjerne skålene tar opp de hvite tallerkene, og skaper harmoni.

Jeg er ikke tilhenger av tradisjonelt juleservise, men stjernekålene tar jeg frem hvert år, og de bruker jeg til mye forskjellig hele julen. Som telysestaker, til å servere forretten i, til julegodter, eller jeg fyller de med julekrydder som hel stjerneanis og nellikspiker. Dufter så godt, og er en dekorasjon i seg selv.

Under kuverten har jeg lagt en tykk «serviett» som gjestene kan bruke til å beskytte klærne mot flekker. I tillegg legger jeg alltid en tykk middagsserviett i papir på kuverten til å tørke seg med. Liker så godt den grove tekstilen og brunfarge på den underste «servietten». Det er egentlig en dekkebrikke fra Granit

En miks av våre klassiske hvite tallerkener sammen med matte sorte gir fin kontrast på bordet. De hvite fikk vi til bryllupet vårt for 20 år siden. De heter Saturn, og er fra Porsgrund Porselen. De mindre sorte er rimelige fra Ellos. Samme serie som de små fine «skjeene» jeg har hatt bordpepper i. :-)

Styling/Foto: © Therese Knutsen

Sort bestikk og sorte vannglass gir det hele et stramt og dempet uttrykk.

Nå er det bare å vente på gjestene, og den deilige julemiddagen! Håper dere også koser dere nå med borddekking og siste gjøremål før julefeiringen starter for fullt :-)

 

God juleklem fra meg!

Therese

No Comments

Post a Comment