NEW YEAR`S DESSERT

– ITALIENSK AFFOGATO –

Affogato, betyr druknet på italiensk, og her er det deilig iskrem som druknes i rykende varm espresso…, Mmmm!

Du kan selvfølgelig bruke god vaniljeis til denne desserten, men er du en lidenskapelig kaffeelsker som meg, så kanskje du vil prøve dette desserttrikset med min «Kaffeis med Daim»…? ;-)

Da trenger du:

4 eggeplommer

3 plater gelatin

1 dl sterk kaffe (2 ss instantkaffe)

150 g sukker

5-6 dl fløte

2 store Daim

– – –

Isen lager du slik:

Legg gelatinplatene i kaldt vann, og klem ut vannet etter 5 minutter.

Putt gelatinplatene i den varm kaffe, og rør godt. La avkjøle.

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.

Pisk fløten til krem.

Grovhakk daimsjokoladene.

Vend kaffen inn i eggedosisen, og vend deretter inn kremen. Tilslutt vendes sjokoladen inn.

Kle en brødform med plastfolie, og hell i røren.

Sett formen i fryseren i minst fem timer, gjerne over natten.

// Images and recipe: Therese Knutsen //

Legg knuste Biscotti, eller hakkede nøtter i bunnen av et glass. I dag har jeg i tillegg laget en liten skål av sukker som jeg legger på toppen av kakesmulene. Fordi det er nyttårsfest ;-)  Oppi skålen legges et par kuler av iskremen, og til slutt helles en varm espresso over det hele. Fantastisk godt!! :-)

Ønsker dere alle en fantastisk nyttårsfeiring, og tusen takk for at dere titter innom her på bloggen!

Nyttårsklem fra meg!

Therese

No Comments

Post a Comment