ORANGE AND HAZELNUT CHRISTMAS CAKE

SJOKOLADEKAKE MED DEILIG SMAK AV JUL

For meg er det veldig ofte smak og duft som gir julestemning. Da er det noen råvarer som står ekstra sterkt, blant annet appelsin, og ristede hasselnøtter. Jeg bruker en eller begge i mye av det jeg lager i desember :-)

I denne saftige sjokoladekaken har begge smakene hovedroller, og jeg garanterer julestemning både når du baker og smaker! ;)

Skal du ha juleselskap komplimenterer du småkakene med å sette frem denne sammen med friske appelsinfileter og litt vaniljeis.

Tips! Konglepynten er marsipan trukket med sjokolade og dekket med mandelflak. Disse kan lages dager  forveien og oppbevares tørt og kjølig.

Til kaken trenger du:

2 små appelsiner (helst økologiske)

6 egg

1 toppet ts bakepulver

1/2 ts natron

225 g sukker

30 g usøtet kakaopulver

220 g hasselnøtter (ristes)

(40-50 g grovhakkede hasselnøtter og resten malt)

1/2 ts malt kanel

2 ss amarettolikør (kan sløyfes ;)  )

Oppskrift/ Styling / Foto: © Therese Knutsen

Slik gjør du:

Start med å putte de hele appelsinene i en kjele og fyll på vann. Kok opp, ha på lokk og reduser deretter til lav varme. La appelsinene så vidt småkoke til de er myke. ( ca. 1 1/2- 2 timer)

Sett stekovnen på 180 grader

Spre nøttene utover et papirkledd stekebrett og stek de gylne. (ca. 6-8 minutter) Vend på nøttene underveis. Fjern skallet ved å gni de ristede nøttene i et kjøkkenhåndkle. Mal deretter nøttene i en nøttekvern eller food prosessor.

Del de møre appelsinene i to og ta bort eventuelle steiner før du putter de i en blender og kjører til purè.

Tilsett resten av ingrediensene og blend til en glatt røre.

Hell røren i en papirkledd og smurt kakeform (20cm)

Stek kaken i en time på 180 grader.

Vil du lage de søte konglene, så lag små egg av marsipan. Legg de på en rist og hell over smeltet sjokolade. Deretter starter du fra den tykkeste enden med å stikke mandelflak lagvis mot tuppen. Vipps så er det blitt en kongle;) 

Server kaken med appelsinfileter og vaniljeis :-)

Nyt førjulstiden!

Therese

No Comments

Post a Comment