ORANGE DREAM TEA

APPELSINDRØM

Denne fantastiske smaksbomben altså!! :-) En stor favoritt!!

Det duftet friskt av appelsin rundt meg hele dagen etter at jeg fikk posen med denne teen i vesken hos Te og Kaffehuset i Trondheim. Her hjemme trekker jeg på smilebåndet hver gang jeg åpner teboksen på benken. Både fordi duften minner meg om min fantastiske og sprudlende venninne som serverte den til meg første gangen, og fordi jeg rett og slett blir så glad av den.

Og selvfølgelig heter den…,  Appelsindrøm!

Blandingen består av tørket appelsin, tørkede eplebiter, ringblomst og vill-jordbærblader.

Jeg drikker jo vanligvis ikke frukt-te jeg. Kun grønn te uten smakstilsetning…;) Men, det var før… Nå mikser jeg de grønne tebladene med et par skjeer av denne nydelige blandingen.

Koffeinfri grønn te mikset med denne naturlig koffeinfrie appelsindrømmen kan heldigvis nytes helt til sengetid!

Nydelig farge blir det på teen, og ekstra flott med tefiltrene i papir som dere sikkert har sett at jeg er litt hekta på! De fikk jeg også hos Te og Kaffehuset forresten.

Heldigvis har de nettbutikk i og med at jeg ikke er ukentlig i Trondheim eller Oslo ;))

Tidligere i dag laget jeg is-te av fruktblandingen. «Slow brew» style kaller jeg det!!

Jeg hadde nemlig ikke tålmodighet til å lage Cold brew, som er brygget i kaldt vann over natten. Tok derfor en litt kjappere variant som jeg leste om i magasinet Bon Appétit for et par år siden:

«Put three ice cubes in a rocks glass and add about ¼ cup of water that’s just below boiling. Add between one to two teaspoons of tea leaves, and let that steep for about six minutes. Really, that’s it» 

Putt tre isbiter (eller en iskule ;) ) i et glass. Tilsett et filter med te. (Ca. 2-3 teskjeer må til for å få nok smak fra denne bryggemetoden.) Hell over ca. 0,5 dl varmt vann (like under kokepunktet) La stå og trekke til all isen har smeltet før tefiltret tas ut. (Ca.6 minutter)

Les mer om de ulike Cold brew metodene hos Bon Appétit HER

// Styling og foto: Therese Knutsen //

Te og filter er en gave fra Te og Kaffehuset.

Prøv denne kjære dere! Superfresh og vanedannende spør du meg :-D

Therese

No Comments

Post a Comment