PARMESAN CHIPS

PERFEKT HJEMMELAGET SNACKS

To ingredienser er alt du trenger for å lage magiske parmesanchips. Perfekt hjemmelaget snacks! Supre å ta med som vertinnegave, venninnegave, eller hvorfor ikke en gave til deg selv en helt vanlig lørdagskveld ;)

Fantastiske til gløgg nå i desember, men passer utmerket hele året! Som del av tapasbordet, til velkomstdrinken, eller i sofaen med et glass bobler i glasset.

Du trenger:

Parmesanost

Nøtter

Tips! Bruk de nøttene du liker best! Jeg har aller best erfaring med pistasjnøtter. De balanserer så fint den smakfulle osten.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 220 grader

Riv osten på et vanlig rivjern og spre osten utover et bakepapir. Du kan spre osten jevnt utover hele papiret, eller gjøre som vist her og lage små rundinger av ost på størrelse med bunnen av et kjøkkenglass.

Tips! Ikke legg osten for tett, da blir ikke chipsen sprø. La det være luft mellom ostebitene. De flyter sammen i ovnen!

Grovhakk ønskede nøtter og dryss disse på toppen av osten.

Stek plettene til de blir gylne. (Her må man passe på hele steketiden da de fort blir brent., og tar du de ut for tidlig blir de ikke sprø ;) Ca. 5 minutter pleier å være passe.

Tips! Passer også utmerket til kremede supper disse her!

Som sagt er dette en fin hjemmelaget gave om du skal bort! Pakk gjerne chipsen inn i en cellofanpose, eller i en fin boks.

Styling og foto: © Therese Knutsen

En flaske bobler til og du får garantert gode tilbakemeldinger.

Nyt de siste fridagene før vi stuper inn i et spennende nytt tiår! :-)

Nyttårsklem!

Therese

No Comments

Post a Comment