SOOTHING GREENS IN A TIME OF UNEASE

SMÅ GRØNNE GLEDER I EN UROLIG TID

En søt liten bukett å våkne til er fint nå i disse usikre og litt skremmende tider! Vi er mest hjemme om dagen, og da er det godt å pusle litt ekstra og gjøre noen små grep for å skape en trygg og koselig atmosfære rundt oss.

Selv har jeg en revmatisk sykdom og har tatt immundempende medisiner i over 10 år nå. Medisiner og trening gjør at jeg er i fin form, og det er da veldig rart å likevel måtte være ekstra forsiktig nå på grunn av nedsatt immunforsvar. Jeg er bare jo 44 år og tenker ikke på meg selv som en i risikogruppen. Men det blir altså mest hjemmetid for meg en tid fremover!

Å være mest hjemme er jo en selvfølgelig for de aller fleste akkurat nå, og da er det fint å kunne dele noen bittesmå tips som kanskje kan gi litt god energi og glede i en spesiell hverdag. Blomster og grønne vekster er alltid en god ide!

I og med at vi nå ikke skal ferdes i butikker mer enn nødvendig, tenker jeg at vi kan få blomstene vi har til å vare ekstra lenge, samt hente inn litt grønt fra hagen og naturen.

Tips!

Grener fra trærne ute er enkle å få til å spire på denne tiden om de kommer inn i romtemperatur. Gi dem et rent kutt og rikelig med vann i en ren vase. Grener drikker mye vann, så pass på å etterfylle! Her har jeg tatt inn et par grener fra en syrinbusk i hagen, og den spirer fint allerede etter en uke.

Styling og foto: © Therese Knutsen

Tips!

Blomsterhoder som faller av stilken, eller blomster som er i ferd med å blomstre av er ypperlige å plassere i små glass eller vaser. Ved å fjerne alt bladverk, og kutte stilken kort vil all næringen gå direkte til blomsten og den varer mye lenger! :-)

Grønne vekster og små blomster kan kanskje være et lite pusterom og et spirende håp i denne usikre tiden. Hva med å sende en liten blomsterhilsen til noen som vil bli glad for en ekstra liten oppmerksomhet akkurat nå?

Mange gode klemmer til dere alle! Ta vare på hverandre!

Therese

No Comments

Post a Comment