SPRING APPETIZER

FORRETT SOM GIR VÅRSTEMNING

Blir så inspirert av alt som spirer og gror ute nå at det til og med påvirker det jeg lager på kjøkkenet ;-)

Hva med en deilig forrett som gir umiddelbar vårstemning og som er enkel å få til? Sprø «blomsterløker» laget av butterdeig, fylt med brie, marmelade og nøtter. «Løkene» er «plantet» i «jord»  laget av oliven, fiken, rosmarin og nøtter. Supergodt sammen med osten og det sprø bakverket! :-)

Lyst å servere disse søte vårtegnene?

Da trenger du til blomsterløkene- 4-6 personer:

1 pakke butterdeigsplater (450g)

1 romtemperert egg til pensling

1 god og smaksrik Brie

Marmelade etter ønske. (Fiken, rabarbra, plomme) 1 ts. i hver «blomsterløk»

Ca. 150 g nøtter. Jeg bruker valnøtter og pistasjnøtter.

Noen kvister frisk rosmarin

Slik gjør du:

Tin butterdeigplatene og kjevle de ut til en ganske tynn leiv. Kutt deigen i kvadrater (ca. 8×8 cm)

Kutt osten i terninger og legg en bit på hvert kvadrat av butterdeig.

Ha en ts. marmelade og litt grovhakkede nøtter på toppen av osten og lukk butterdeigskvadratet ved å samle alle fire hjørnene og twist toppen rundt til en liten spiss.

Pensle «løkene» med sammenpisket egg, og sett i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Til «jorden» trenger du til 4-6 personer:

200 g kalamataoliven uten stein

200 g tørkede fiken

2-3 ss god olivenolje

50 g valnøtter og 50 g pistasjnøtter

1 ss hakket frisk rosmarin

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin/stavmikser i noen sekunder til du får en grov chutney/tapenade konsistens.

Spre blandingen ut på en bakepapirkledd stekeplate og stek i ovnen ved 180-200 grader i ca. 30 minutter. Vend på blandingen jevnlig og spre den godt utover brettet slik at den tørker under stekingen.

La den stekte blandingen avkjøles litt før du kjører den noen sekunder til i kjøkkenmaskinen slik at den får konsistens og utseende som jord.

(«Jorden» kan lages noen dager i forveien og oppbevares kjølig i en tett boks.)

Tips: Denne chutney/tapenaden er også supergod som tilbehør til oster uten å steke den. (Stekingen er kun for å få den til å minne mer om jord i konsistens til denne retten.)

Oppskrift/Styling og foto: © Therese Knutsen

Ved servering:

Dryss «jord» ut på en liten tallerken og plasser nystekte 3 «blomsterløker» på toppen. Stikk små hull i toppen av løkene og sett i små rosmarinkvister.

Håper du ble inspirert til å prøve! :-)

Therese

 

No Comments

Post a Comment