TABLE SETTING

 BORDDEKKING KONFIRMASJON

Endelig var dagen kommet! Lørdag feiret vi yngstemann sin konfirmasjon her hjemme :-) 30 stk. rundt bordet, hjemmelaget tapas, og et skikkelig sunnmørsk kakebord ;-)

Vi rigget hele 10 meter med bord i stuen for å få plass til familie og venner…, jammen godt at rommet er stort ;)

Borddekkingen ble holdt enkel og maskulin i sort, hvitt, og grønt, etter ønske fra konfirmanten (og mamma`n ;)  )

IMG_9826 M konfirmasjon_edited-2

Det ble ikke ordinære blomsteroppsatser på bordet, men rett og slett litt selvplukket skogbunn med innslag av små sukkulenter og potteplanten «pletter i luften» Synes det ble ekstra fint at det kom med et par blomstrende hvitveis i mosen fra skogen. :-)

Tips! Bruk blomster og grønt fra naturen når festbordet skal pyntes. Nå i mai er alt så grønt og friskt. Ta inn spirende grener og grønne skudd fra skogen. Lag et personlig preg på dekoren som passer til anledningen eller personen som skal feires.

IMG_9761 M konfirmasjon 2

Serviettene brettet jeg slik at de skulle minne om en lomme på en dressjakke med tørkle i, da dette var en guttekonfirmasjon ;) Jeg brukte tykke stofflignende papirservietter til «lommen», og tynnere servietter til «tørkle» Da hadde gjestene en serviett til å beskytte finstasen, og en til å tørke hendene. ;)  Bordkortene ble en skjortemansjett brettet i papir, med en pålimt skjorteknapp.

IMG_9843 M konfirmasjon_edited-1

Nydelig farge på de mørke sukkulentene sammen med det grønne! Dekorasjonene laget jeg på sorte fat som egentlig skal stå under blomsterpottene jeg har brukt andre steder på bordet. Dette er utepotter som jeg hadde fra før. Fås hos Plantasjen i både sort, og betongfarge :) Sukkulenter/stenbedsplanter og «Pletter i luften» fant jeg også der, og de kan jo plantes ut i hagen etterpå! :-) Jeg fylte et par potter på terrassen også med disse til konfirmasjonen. Må jo matche inne og ute, ikke sant ;-)

IMG_9796 M konfirmasjon_edited-2

En nyutsprungen bjørkegren i «jakkelommen» blir også et symbol på vår blomstrende ungdom, som nå trer inn i de voksnes rekker…

IMG_9761 M konfirmasjon 6

It`s all in the details right..? ;)

 

IMG_9821 M konfirmasjon_edited-1

 

IMG_9779 M konfirmasjon_edited-1

I tillegg til dekorasjonene, satt jeg noen potter med frisk blåbærlyng fra skogen på bordet, sammen med levende lys. Jeg synes det blir finest når man samler dekoren i grupper på bordet i stedet for etter hverandre på linje. Samle lave telysholdere, vaser/potter, og litt høyere lysestaker i gruppen for å skape balanse.

Tips! Hold dekorasjonene lave slik at gjestene ser hverandre over bordet. Sett lysestakene i mellomrommet mellom hver kuvert, slik at de ikke sperrer utsikten.

Vi hadde en super dag på lørdag, og konfirmanten er strålende fornøyd!

Håper borddekkingen kan gi deg ideer, og være til inspirasjon om du skal dekke til fest denne våren/sommeren :-)

Therese

 

10 Comments
 • Vigdis Reiersen lund

  3. juni 2017 at 15:03 Svar

  Hei! Vi skal ha konfirmasjon her neste år, og dette bordet gå masse inspirasjon!! Hva er nålene på de svarte brettene du hadde på bordet, og hvor mange hadde du? Du skriver at du hadde potter utenom på bordet? Hvilke potter var det?
  Hadde vært supert med svar!
  Mvh Vigdis

  • Therese Knutsen

   4. juni 2017 at 13:50 Svar

   Hei Vigdis,
   Pottene heter Mandy, og er kjøpt på Plantasjen. Våre er 60cm lange. Fatene er i samme serie som disse pottene, men jeg valgte fat som var en størrelse større enn pottene. Ca. 70cm lange fat.

   Lykke til med forberedelser, og den store dagen! :-)

   Mvh
   Therese

 • Anne-Mette kolberg

  27. april 2019 at 20:49 Svar

  Hei? tusen takk for inspirasjon til vår sønns konfirmasjon. Det er super fint dekket? brukte du oasis til blomsterdekor på fat? Skal prøve å få til noe lignende. Igjen tusen takk for flotte bilder?

  • Therese Knutsen

   2. mai 2019 at 18:52 Svar

   Hei,

   Nei, jeg tok med et tykt lag skogbunn hjem og vannet det regelmessig på fatet. Stod like fint i flere uker etterpå faktisk :-)

   Mvh THerese

 • Kathrine Henriksen

  30. april 2019 at 15:41 Svar

  Hei, så flott du ordnet det. Jeg vil prøve jeg og. Hvordan festet du mansjetten? Knappen limer jeg vel bare på men selve arket takknemlig for svar. /Kathrine

  • Therese Knutsen

   2. mai 2019 at 18:51 Svar

   Hei Kathrine,

   Bordkortene:
   Jeg delte et A4 ark i to på tvers, da har du til to mansjetter. Deretter brettet jeg hver del i to igjen. Skriv på navn og så er det bare å bøye ene kanten over til den andre og feste med en liten splittbinders. Jeg limte knapper oppå splittbindersen til slutt, slik at det ser ut som en skjortemansjett. :-)

   Mvh THerese

 • Marianne Lægreid

  1. mai 2019 at 11:14 Svar

  Hei! Det var et nydelig bord du hadde dekket! Vi skal ha konfirmasjon til helgen og jeg tenke å brette serviettene slik som du har gjort. Men jeg får det ikke til like fint. Hvis du har mulighet til å vise med noen bilder vil jeg være evig takknemlig?!! Mvh Marianne Lægreid

 • Lone Ammundsen

  19. april 2021 at 19:10 Svar

  what kind of paper did you use for the shirt cuff. I tried with regular paper, but they didnt get nice like yours :)

  • Therese Knutsen

   23. april 2021 at 12:28 Svar

   Hi,

   I used thick matte printer paper for these cuffs. :-)

Post a Comment