WARMING PLUM DESSERT

DEILIG PLOMMEDESSERT MED COGNAC OG VANILJE

Det er jo bare å benytte seg nå som plommene er på sitt beste, ikke sant?! :-)

Denne kjappe og enkle høstdesserten lager du på under 10 minutter, og serverer lun sammen med god vaniljeis og crunchy pistasjnøtter.

Jeg får ikke helt til det å drikke cognac (for sterk alkohol for meg), men å bruke det i mat, det er noe helt annet ;) Alkoholen forsvinner jo ved koking, flambering…, og bare den gode duften og smaken blir tilbake! Derfor ble det noen spiseskjeer i denne oppskriften ;)

Vil du prøve denne, så trenger du til 2-3 personer:

8-10 plommer

50 g brunt sukker

1 vailjestang (frø og stangen)

3 ss cognac

2ss vann

God vaniljeis

Pistasjnøtter

// Oppskrift, styling, foto:  © Therese Knutsen //

Ha vann, cognac,  stang og frøene fra vaniljestangen, og sukkeret i en kjele og kok opp.

Del plommene i to og ta ut stenene før du putter de i kjelen. La plommene putre på middels varme i noen minutter til de er møre. Pass på at de ikke koker i stykker! Avkjøl noe før du serverer.

Legg 3-4 halve frukter i en skål. Ringle over litt av den gode lune cognac sausen, og topp det hele med is og nøtter!

Enjoy!

 Therese

No Comments

Post a Comment