WEEKEND MODE BY THE FIREPLACE

TID FOR PEIS OG LEVENDE LYS IGJEN

Årstider altså! Jeg er så glad for at jeg bor et sted med årstider som er veldig ulike i temperatur, farger, lys, og vær! :-)

Så deilig å krype opp i sofaen foran peisen nå som høststormene herjer utenfor vinduene. Tenne masse lys og ta inn varmere fargetoner både i tekstiler og interiørdetaljer.

Det er mye fint å finne i naturen nå! Grener med små bær på, strå, frøkapsler, og høstblader i fine farger.  Sammen med levende lys og noen blomster fra blomsterbutikken blir det høststemning i stuen.

Tips! Sett vaser og lyslykter i gruppe på bordet. Gjerne rammet inn av et brett. Dette skaper ro for øyet, og gir et helhetlig uttrykk!

Vedfyring er det koseligste med årstiden vi går inn i nå! Jeg er så glad for at vi valgte mørk farge på peisen. Ilden kommer mer frem, og peisen blir et eget dekorelement i rommet.

I jobbprosjekter har jeg foreslått til kunder å male peisen i mørke nyanser av både blå, grønn og brun, og alle har vært superfornøyd med resultatet selv om de synes det var litt skummelt å velge noe annet enn vanlig hvit eller grå :-)

Liker så godt mønsteret og lyset i den nye metall-lykten designet av Halvor Bakke. Passer godt sammen med den store i bakgrunnen som jeg fant på Slettvoll for et par år siden.

Tips! Ikke vær redd for å blande ulike mønstre verken i tekstiler eller interiørdetaljer, men ta gjerne igjen en farge eller et materiale flere ganger for å skape balanse og ro for øyet.

Utestolene våre har fått kommet inn i varmen også. Mest fordi jeg ville se hvordan planen min om å ha et par stoler ved sittegruppen foran peisen ville fungere, men nå kan de i grunn få lov å stå der en stund, for de er jo superfine, og veldig gode å sitte i. Terrasselivet er vel forbi for i år uansett ser det ut til.

Foto © Therese Knutsen

Nydelige og litt spesielle blomster innkjøpt til helgen. De heter Leucadendron.

Etter en sen kveld i går med feiring av dobbel 40-års dag for lillesøster og svoger, blir det bok foran peisen resten av denne søndagen! Ute blåser og regner det, slik det har gjort hele resten av uken. Høsten er på plass på alle måter :-)

Ha en koselig søndag alle sammen!

Therese

No Comments

Post a Comment