CHOCOLATE HEAVEN

SJOKOLADEKAKE MED HASSELNØTTER OG KAFFE

 

Hva er vel bedre enn kombinasjonen sjokolade, nøtter og kaffe…? Lite spør du meg ;-)

Anbefaler dere virkelig å prøve ut denne fantastiske kaken.

Og…, du kan selv bestemme hvor mørk du ønsker kaken skal være. Bruker du kun 70% sjokolade, blir kaken mørk og dyp i smaken, men bytter du ut deler av sjokoladen med lys sjokolade, da får du en lettere kake med assosiasjoner til deilig Nugatti :-D Up to you!

Dette trenger du:

250 g sjokolade (70% kakao for dyp sjokoladesmak, men bruk gjerne lysere varianter)

180 g meierismør

70 g ferskbrygget espresso

6 egg

180 g sukker (150g ved bruk av lys sjokolade)

250 g hjemmelaget hasselnøttmel (fortvil ikke, det er superenkelt å lage ;)  )

20 g usøtet kakaopulver

5 g salt

Slik gjør du:

Sett ovnen på 190 grader.

Spre hasselnøttene utover et bakepapir på en rist. Rist de i ovnen i ca. 10 minutter (til de er godt gylne, og lukter himmelsk)

Ta ut nøttene og pakk de inn i et kjøkkenhåndkle. Gni de godt mot hverandre slik at alt skallet fjernes. Avkjøl nøttene, og mal dem i en blender eller nøttekvern

Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad. Hell i nybrygget espresso, og salt. Rør godt, og sett til avkjøling.

Pisk egg og sukker i en bolle over vannbad til tykk eggedosis (ca. 5 minutter)

Hell sjokolademiksen i eggedosisen, og pisk i ytterligere 2-3 minutter.

Vend inn  hasselnøttmel og kakao med en slikkepott.

Hell røren i en papirkledd og smurt kakeform (26cm)

Stek i ca. 40 minutter. (Skal dirre litt i midten)

Server gjerne med appelsinfileter, yoghurtis vanilje, og selvfølgelig med  saltkaramell!

Her brukte jeg Ida sin kjempegode oppskrift

Oppskrift og bilder: Therese Knutsen

Enjoy!

 

Therese

No Comments

Post a Comment