A TASTE OF CHRISTMAS

FRISK APPELSINGLØGG

Appelsin og julekrydder er en nydelig kombinasjon synes jeg :) Etter en fin dag ute i snøen, etter snømåking, juletrefelling eller snøballkrig, smaker det fortreffelig med gløgg laget av ferskpresset appelsin nå i førjulstiden. :-)

 

APPELSINGLØGG:

6 dl ferskpresset appelsinjuice

Saften av 2 appelsiner

ca. 3 ss akasia honning

10 nellikspiker

2 kanelstenger

6 knuste kardemommefrø

1 vaniljestang delt i to

 Oppskrift/Styling/Foto: Therese Knutsen

 

Smaksett gløggen med dine favorittkrydder og honning etter ønske, la det hele trekke uten å koke i ca 10 minutter. Sil gløggen. Serveres gjerne med en kanelstang og en appelsinskive i koppen.
Ønsker du enda fyldigere kryddersmak, øker du mengden krydder og lar gløggen trekke litt lenger.

 

Hjemmelagde pepperkaker er perfekt følge spør du meg :)
 
Ha en fin kveld alle sammen!
Combining some freshly squeezed oranges and sweet honey with your favorite Christmas spices like cinnamon, vanilla, clove and cardamom…mmm! 
Warm everything and let it simmer for about 10 minutes. Serve hot on a cold winters day with some homemade gingerbread on the side :-)  
 
Have a nice evening everyone! 

 

Therese
 
3

FROZEN

VAKKER VINTERDEKOR UTENDØRS

 Har dere pyntet ute enda da? :-) Her på Vestlandet avløser den ene stormen den andre om dagen, så det er ikke mulig å få til noe foreløpig, men jeg er klar! :-) I år som i fjor har jeg frosset ned ballonger med vann i, som blir fine iskuler over natten.
// Images: Therese Knutsen //

 

Sammen med litt granbar og kongler/lerkegreiner blir det vinterstemning ved døren:)

 

Tips! Jeg legger ofte en liten lysslynge under kulene, så lyser de så fint på kvelden. Om du ikke har tilgang på strøm kan du fint bruke de små batteridrevne lysslyngene. Bare pass på at batteriboksen ikke blir våt. 

 

Alt du trenger til denne enkle vinterdekoren er noen store ballonger.
Tre ballongen på tuten til blandebatteriet på vasken. Hold under ballongen slik at tyngden av vannet ikke gjør slik at ballongen glipper. Fyll ulik mengde vann i ballongene for å få litt variasjon i størrelse på kulene. Knyt igjen ballongene, og frys de natten over i fryser eller ute om det er minusgrader. Når du skal bruke iskulene klipper du av knuten på ballongen, og holder kulen under litt rennende kaldt vann. Da vil ballongen prelle av, og kulene er klar til bruk.

 

Tips! Legg mose på et fat sammen med svibelløker, kongler, og kanskje noen fine juletrekuler i glass eller lignende. Legg deretter noen frosne iskuler på, Fin bordpynt som holder hele kvelden om kulene har litt størrelse. Mosen vil trekke til seg vannet som smelter, men bruk et fat med litt kant på for sikkerhetsskyld. ;)
 
Therese

 

4