GOLDEN NEW YEARS TABLE

Inspirert av fargetemaet jeg viste HER, har jeg dekket et enkelt gyllent festbord :-) Serviettene fra Herlighet setter tonen, og bordkortene er de samme papirsløyfene som jeg laget til årets julegaver.
Laget på få minutter, se hvordan HER

«Serviettringene» er egentlig billig hårpynt fra Glitter ;), som jeg her har brukt til å samle bestikket på en dekorativ måte. Under kuvertene ligger tekstil i glitrende gull.

Som dekor på bordet… deilige sjokoladetrøfler fra Bolina. De passer perfekt siden de er pakket i blankt, sort og gullstripet papir.
Glasserne fra Åhlens bruker jeg både til vann, dessert, blomster, og her..til telys.
Sløyfen blir et fint bordkort ved å skrive gjestenes navn på enden av «båndet»
Sort bestikk fra Kremmerhuset skaper mer kontrast  på bordet hvis man ønsker det.
Håper dere har fått noen ideer :)
Og forresten,…hjertelig velkommen til alle nye lesere, det er så kjekt å se at dere blir flere og flere. ♥ 
// Images: Therese Knutsen //
I morgen skal dere få en superenkel og kjempegod dessertoppskrift som passer perfekt til nyttårsmiddagen. Stay tuned!
Tips! Du trenger Yoghurtis, Biscottikjeks, Amarettolikør, fløte, sjokolade og bringebær ;)
Ha en finfin kveld!
Inspred by the moodboard I showed you HERE, I set a golden New Years table :-) Using my DIY paper bows as seating cards, festive napkins, gold hairbands to decorate the utensils, and some golden fabric under the plates. The glasses from Åhlens are so versatile. I use them for dessert, water, flowers, or as I have done here…as candelholders.

Hope you got some decoration ideas :)

And also…welcome to all new readers! So happy that you are visiting my blog!!
 

 

Have a lovely evening!
Therese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

SWEETS

DEILIGE FLØTEKARAMELLER

IMG_4935karameller

Karameller er blitt en tradisjon å lage i desember. To tre runder blir det hvert år, fordi jeg synes det er så fint å ha noe hjemmelaget å gi bort i førjulstiden, og fordi de er så fantastisk gode ;-)

Tips! Et godt hjelpemiddel er et digitalt termometer, da blir resultatet bra hver gang! Har du ikke termometer, ta kuleprøven : Drypp litt varm karamell i en skål med iskaldt vann. Kan du rulle en kule av karamellmassen er den klar

IMG_4960karameller

Vil du lage disse herlighetene nå før jul, da trenger du:

FLØTEKARAMELLER:

50 g smør

3 dl sukker

2.5 dl lys sirup

3 dl fløte

1,5 ss vaniljesukker

Slik gjør du:

Smelt smøret i en jerngryte. rør inn resten, og la alt fosskoke til termometeret viser 123 grader (ca. 15 minutter) Hell karamellen i en bakepapirkledd  form ca. 20×30 cm, avkjøl og skjær i passende biter.

Jeg elsker nøtter, så jeg pleier ofte å tilsette valnøtter i deler av karamellen etter at jeg har helt den i formen. Mmmm!

Det har blitt noen smaksvarianter de siste årene. Se HER og HER for eksempel ;)

Har også testet ut karameller med Tyrkisk pepper drops. Stor suksess hos min lakrisfrelste familie! :-)
Noen rullet jeg i lakrispulver. (Knuste Tyrkisk Pepper drops), andre pakket jeg i papir.
Er du også glad i lakris anbefaler jeg virkelig å teste disse!

LAKRISKARAMELLER:

3 dl. fløte

3 dl. sukker

1 dl. lys sirup

1 pose Tyrkisk pepper drops (120 g)

2 ts meierismør

Slik gjør du:

Knus Tyrkisk pepper dropsene i en morter. Ha alt unntatt smøret i en vid kjele (helst støpejern) og la fosskoke til termometeret viser 120/121 grader. Vend så inn smøret.

Hell så den ferdige massen i en papirkledd form. Sett til avkjøling, og del i passe biter. Pakk karamellene inn i papir eller cellofan.

IMG_4934karamellerOppskrifter/Styling/Foto: Therese Knutsen

Tips! Bruk mellomleggspapir til å pakke inn karamellene. Perfekt størrelse, og man sparer mye arbeid med å klippe til matapir eller cellofan.

Noen innpakkede karameller i en cellofanpose er en fin gave å ha med til vertinnen i juleselskapet, eller som en del av julegaven til familie og venner.

ENJOY!

Therese

 

3