CHRISTMAS DESSERT

– JULEDESSERT-

BRUNOSTIS MED BRINGEBÆR OG PEPPERKAKER

Gudbrandsdalsost har blitt en favoritt i mange av mine oppskrifter siste tiden! Har virkelig funnet ut hvor mye deilig man kan lage med denne smaksrike norske osten. Nå før jul har jeg laget Brunostkarameller til stor begeistring, og jeg har også et par oppskrifter til på lur som dere snart skal få prøve om dere er glad i brunost ;) Iskremen har jeg nå testet ut på mange de siste ukene til stor jubel og mange spørsmål om oppskrift!

Brunostisen er fyldig og smaksrik og passer perfekt sammen med friske bær, passjonsfrukt, granateple, eller andre syrlige frukter. Godt krydrede pepperkaker er også en fantastisk kombinasjon til isen synes jeg. Sammen blir dette den perfekte juledesserten! ;-)

Så, vil du også ha stående applaus for årets juledessert med brunost så trenger du ;) :

3 eggeplommer

3 dl fløte

2 dl H-melk

80 g mykt brunt sukker

200 g revet  Gudbrandsdalsost

1 vaniljestang (evt. 1 ts vaniljeekstrakt )

Slik gjør du:

Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha både frø og stangen i en kjele sammen med fløte brunt sukker,og H-melk. La dette få et oppkok. Skru ned varmen litt og rør inn brunosten til den smelter.

Ta ut veniljestengene og ta kjelen bort fra varmen. Rør inn en og en eggeplomme.

Sett røren i kjøleskap til den er blitt helt kald! (Røren kan godt lages dagen før den skal fryses til iskrem!)

Når røren er helt kald helles den i en iskremmaskin og fryses. Tar ca. 45.min. Har du ikke iskremmaskin, setter du røren i fryseren og rører i massen hver 30-40 minutter til den har blitt iskrem.

Nå i denne deilige juletid serverer jeg brunostisen på toppen av knuste pepperkaker, sammen med bringebær som jeg rører forsiktig. Her kan du bruke både friske og frosne bær. Til slutt toppes desserten med en av mine pistasj-biscotti som jeg har grovhakket og drysset over isen.

Tips! Desserten kan også toppes med honningristede pistasjnøtter om du ikke har bakt mine Biscotti ;) )

Oppskrift/ Styling/ Foto: © Therese Knutsen

Håper du liker denne desserten like godt som meg, og at du får like stor applaus som jeg har fått de siste ukene fra mine testpersoner! ;) (venner og familie)

Therese

No Comments

Post a Comment