CHRISTMAS TABLE SETTING

GOD JUL

IMG_2232 Christmas table setting

Det aller meste er nå klart til en koselig julefering. I år blir julaften og første juledag feiret her hos oss sammen med foreldre, svigerforeldre, og søsken :-) Da koser jeg meg veldig med å pynte bordet selvfølgelig ;) Ikke med avansert serviettbretting, og store borddekorasjoner, men med enkel pynt fra naturen, og mye levende lys. Ikke noe nytt der altså ;), men en liten vri på serviettene i år. Jeg har faktisk tatt vare på tomme pappruller fra tørkerull og toalettpapir. De har jeg surret silkepapir rundt, og deretter surret serviettene utenpå. Et bånd i hver ende, og servietten er blitt en fin «karamell» på tallerkenen. :-)

IMG_2213 Christmas table setting 2016 2

Her har jeg brukt hvite linservietter, men store servietter i papir fungerer også helt supert. Velg farge og mønster som passer til resten av borddekkingen din. En enkel furukvist på hver kuvert gir julestemning til bordet sammen med kongler, granbar, og stjerneanis.

IMG_2234 Christmas table setting

Tips! Hold dekoren lav, slik at alle ser hverandre over bordet. Bruk noen av telysglassene som vase, og sett vaser og lys i større grupper utover bordet.

IMG_2073 Christmas table setting

Samme måte å lage til serviettene på her, men nå har jeg brukt papirserviett. En luletrepynt i messing skaper ekstra feststemning på kuverten. Her har jeg i tillegg lagt en linserviett under tallerkenen. Synes alltid at det er fint med to servietter når det dekkes til fest. En til å beskytte finklærne, og en ekstra til munnviken ;))

Tips! Tykke servietter gir finest fasong  om du bruker papir. Jeg har funnet fine på Staples i tykt papir som ser ut, og føles som tekstil. Disse har jeg brukt på bildet over. Brukte de også ved sønnens konfirmasjon i mai.

IMG_2018 Christmas table setting

Bruk gjerne servise i forskjellig materiale og fargenyanser på bordet.

IMG_2097 Christmas table setting

Og til slutt det lille ekstra til gjestene. Jeg fylte papprullene med hjemmelagde karameller før jeg knyttet igjen servietten :-) En liten spiselig gave, eller rett og slett en enkel dessert til kaffen.

Håper dere har fått noen tips til årets borddekkinger. Kun to dager igjen! :-D

Ha en riktig god jul alle sammen!

Therese

No Comments

Post a Comment